Hyppää sisältöön

Yhteistoimintaharjoitus kehittää erikoisjoukkojen toimintamenetelmiä

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 9.6.2021 8.26
Tiedote

Utin jääkärirykmentti järjestää kahdenvälisen yhteistoimintaharjoituksen Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen kanssa 14. – 20. kesäkuuta. Harjoitukseen liittyy helikopterien lentotoimintaa.

Kahdenvälinen yhteistoimintaharjoitus järjestetään alueella, jonka reunapisteet ovat Hollola, Heinola, Puumala, Ruokolahti, Kotka ja Porvoo. Harjoitusjoukot majoittuvat maastossa pienissä partiokokoonpanoissa. Helikopterit sekä sotilaiden käyttämät harjoitusampumatarvikkeet saattavat aiheuttaa äänihaittaa harjoitusalueella kaikkina vuorokauden aikoina. 

Puolustusvoimista harjoitukseen osallistuu ainoastaan palkattua henkilöstöä. Harjoituksen kokonaisvahvuus on yhteensä noin 40 henkeä, josta kansainvälisen joukon osuus on alle 20.  

Ulkomaalaiset sotilaat ovat olleet lähtömaassaan karanteenissa 14 päivää ja heillä on Suomeen saapuessaan voimassa oleva negatiivinen Covid-19-testitulos. Matkustamisen aikana he ovat noudattaneet viranomaisten määrittämiä varotoimenpiteitä.

Harjoitusjoukkojen terveyttä turvataan noudattamalla harjoituksen aikana turvavälejä, käyttämällä maskeja sisätiloissa sekä noudattamalla yleistä hygieniaohjeistusta.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää Puolustusvoimien erikoisjoukkojen toimintamenetelmiä, suorituskykyä ja  kansainvälistä yhteistoimintakykyä sekä kotimaan puolustuksen että kansainvälisen sotilaallisen kriisinhallinnan tehtävissä.

Kesäkuussa järjestettävä yhteistoimintaharjoitus on osa Puolustusvoimien vuoden 2021 hyväksyttyä kansainvälistä harjoitustoimintaa. 

´