Hyppää sisältöön

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 19

Panssariprikaati johtaa Maavoimien mekanisoidun Arrow 19 -harjoituksen Pohjankankaalla Niinisalossa 6.–17. toukokuuta 2019.

Arrow 19:ssä harjoitellaan Maavoimien mekanisoitujen joukkojen ja aselajien yhteistoimintaa mekanisoidun joukon hyökkäystaistelussa sekä yhteisissä ammunnoissa. Tämän ohella harjoitellaan johtamisen eri tasojen yhteistoimintaa, ilmatulenjohtoa ja Ilmavoimien lähitulitukea.

Harjoituksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää Maavoimien joukkojen osaamista ja suorituskykyä kotimaan puolustuksen tehtävissä sekä parantaa Maavoimien joukkojen kansainvälistä yhteensopivuutta. Harjoitus tukee monipuolisesti maapuolustuksen suorituskykyjen kehittämistä ja henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista yksilö- ja joukkotasolla.

Arrow 19 -harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä seitsemästä eri joukko-osastosta. Mukana ovat Panssariprikaati, Porin prikaati, Karjalan prikaati, Jääkäriprikaati, Kainuun prikaati, Utin jääkärirykmentti ja Maasotakoulun Panssarikoulu. Harjoitukseen liittyy myös Ilmavoimien lentotoimintaa. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on enimmillään noin 2 800 henkilöä. Harjoituksessa on mukana noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja, eversti Tero Ylitalo.

Edellisvuosien tapaan harjoitusjoukkoja saapuu Niinisaloon Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukoista (USAREUR) sekä Yhdysvaltain merijalkaväen Euroopan ja Afrikan joukoista (Marine Corps Forces Europe and Africa). Tänä vuonna harjoitukseen osallistuu joukkoja myös Virosta ja Iso-Britanniasta.

Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen (USAREUR) ratsuväkieskadroonan vahvuus harjoituskokoonpanossa on noin 150 ja Yhdysvaltain merijalkaväen Euroopan ja Afrikan joukkojen (Marine Corps Forces Europe and Africa) panssarivaunujoukkueen vahvuus n. 70. Virolaisen harjoitusjoukon muodostaa n. 40 hengen panssaritiedustelujoukkue ja Iso-Britanniasta osallistuva joukko on n. 50 henkilön panssaritiedustelujoukkue.

Uutiset

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 19 päättyy perjantaina
Panssariprikaati

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 19 päättyy perjantaina

Maavoimien mekanisoitu Arrow 19 -harjoitus päättyy perjantaina, 17.5.2019. Ammunnat päättyvät puolilta päivin, jonka jälkeen harjoitusjoukot aloittavat porrastetusti paluumarssit.
16.5.2019 | 10.59
Panssarijoukkojen kansainvälisestä harjoitustoiminnasta
Panssariprikaati

Panssarijoukkojen kansainvälisestä harjoitustoiminnasta

Kansainvälinen harjoitustoiminta on oleellinen osa Puolustusvoimien harjoitustoimintaa. Se harjaannuttaa ja todentaa johtajien ja joukkojen osaamista sekä suorituskykyä Suomen kansalliseen puolustukseen, kriisinhallintaan ja ulkomaisen avun antamiseen ja vastaanottoon liittyen. Millaista on panssarijoukkojen kansainvälinen yhteistoiminta ja mikä on sen merkitys?
11.5.2019 | 19.11
Panssariprikaati

Arrow 19 - harjoituksen taisteluharjoitusvaihe päättyy

Maavoimien mekanisoidun Arrow 19-harjoituksen taisteluharjoitusvaihe päättyy perjantaina, 10.5. Harjoituksen ampumavaihe alkaa sunnuntaina, 12.5.
9.5.2019 | 22.10
Panssariprikaati

Varusmies loukkaantui maavoimien mekanisoidussa harjoituksessa Niinisalossa

Maavoimien mekanisoidussa Arrow 19-harjoituksessa Niinisalossa on tänään aamupäivällä sattunut onnettomuus Panssariprikaatin Panssarivaunukomppanian harjoituksen yhteydessä.
7.5.2019 | 15.03

Seuraa harjoitusta!

#maavoimat #arrow2019

 Facebook.com/maavoimat

 twitter.com/maavoimat

 Instagram.com/puolustusvoimat.fi

 youtube.com/puolustusvoimat

Harjoituksen tiedottaja
Kirsi Lehto
puh. +358 299 442 414
kirsi.lehto (at) mil.fi

´