Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitukset 1/2018

Maavoimien joukko-osastojen johtamat viisi paikallispuolustusharjoitusta järjestetään Kymenlaaksossa, Lapissa, Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Satakunnassa ja Uudellamaalla 26.2.–9.3.2018. Harjoituksilla lisätään turvallisuusviranomaisten yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä.

Tavoitteena on tehostaa reserviläisten, varusmiesten ja henkilökunnan osaamista paikallispuolustuksen tehtävissä. Harjoituksin parannetaan ja osoitetaan paikallispuolustusjoukkojen valmiutta

Jääkäriprikaati johtaa Lappi 118 -harjoituksen Rovaniemellä 26.2.–2.3.2018. Harjoitukseen osallistuu noin 600 henkilöä Puolustusvoimista ja eri viranomaisista. Harjoituksen johtaa everstiluutnantti Arto Vaarala.

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 118 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 5.–9.3.2018 Uudenmaan alueella. Harjoitusjoukot näkyvät erityisesti Helsingissä ja Porvoossa. Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa Puolustusvoimista yhteensä noin 430 henkilöä ja lisäksi sotilaspoliisijoukkue Ruotsin puolustusvoimien Livgardetista. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin koulutuspäällikkö, everstiluutnantti Rainer Mäkelä.

Kainuun prikaati johtaa 26.2.–2.3.2018 Kuopiossa ja Siilinjärvellä Kuopio 18 -harjoituksen. Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa yhteensä noin 870 henkilöä. Harjoitus näkyy eripuolilla Kuopion kaupunkia sekä Rissalan lentokentällä Siilinjärvellä ja sen johtaa eversti Kaarle Törrönen.

Karjalan prikaati johtaa 5.–9.3. Vekaranjärven, Haminan ja Mikkelin alueella Kymi 118 -harjoituksen, johon osallistuu noin 1 000 sotilasta. Harjoituksessa on mukana myös Maasotakoulun joukkoja. Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Arto Ikonen.

Porin prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus Vaasa-Vasa 18 toteutetaan 2.–9.3. Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Harjoitukseen osallistuu noin 700 sotilasta, joista noin 150 on reserviläisiä. Porin prikaatin ohella harjoitukseen osallistuu joukkoja Panssariprikaatista, Rannikkolaivastosta, Satakunnan lennostosta ja Uudenmaan prikaatista. Harjoitustoimintaa on muun muassa Vaasan satamassa. Harjoituksen johtaa Porin prikaatin apulaiskomentaja, eversti Asko Valta.

Paikallispuolustusharjoituksiin osallistuu henkilöstöä myös aluehallintovirastoista, ELY-keskuksesta, Finaviasta, harjoitusalueiden kunnista ja kaupungeista, merivartiostoista, pelastuslaitoksista, Poliisista, Rajavartiolaitoksesta, sairaanhoitopiireistä ja Tullista.

Sotilaspoliisi seisoo taisteluvarustuksessa poliisiauton vieressä

´