Hyppää sisältöön

1555 naista haki vapaaehtoiseen asepalvelukseen

Maavoimat
Julkaisuajankohta 23.1.2024 12.40
Tiedote
Kaksi sotilasasuista naista puhuvat keskenään ulkona

Haku naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen päättyi 15. tammikuuta. Vuoden 2024 hakijamäärä on Puolustusvoimien historian kolmanneksi suurin.

Pian jo kolmenkymmenen vuoden ajan Puolustusvoimien reserviin on koulutettu osaavia naisia, jotka muodostavat tärkeän voimavaran Suomen puolustukselle. Puolustusvoimissa ja Rajavartiolaitoksessa vapaaehtoisen asepalveluksen on suorittanut jo yli 13 000 naista.

Mukaan lukien tämän vuoden tulokset, naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeneiden määrä on ylittänyt 1500 hakijan rajan jo neljästi. Hakemusmäärä kohosi viime vuodesta noin 300:lla.

Valintatilaisuudet järjestetään huhtikuussa

Palvelukseen hakeneet naiset kutsutaan hakemuksen perusteella aluetoimiston järjestämään valintatilaisuuteen. Valintatilaisuudessa annetaan tietoa varusmiespalveluksesta ja asevelvollisuudesta, hakijat haastatellaan ja heidän terveydentilansa tarkistetaan. Valintatilaisuudessa hakijan on mahdollista esittää koulutusta ja palvelusta koskevat toiveet.

Naisten valintatilaisuudet yhdistetään ensimmäistä kertaa kutsuntoihin tänä syksynä

Uudenmaan, Hämeen ja Lapin aluetoimistot pilotoivat naisten vapaaehtoisen asepalveluksen valintatilaisuuden yhdistämistä kutsuntoihin tänä syksynä. Mainittujen aluetoimistojen alueelta palvelukseen hakeneiden naisten valintatilaisuudet järjestetään miesten kutsuntojen kanssa samanaikaisesti 15.8.-15.12.2024. Pilotti on konkreettinen toimi asevelvollisuuden kehittämisessä, sillä tulevaisuudessa suuntana ovat yhteiset tilaisuudet naisille ja miehille.
 
Naiset voivat suorittaa palveluksen Puolustusvoimien kaikissa joukko-osastoissa ja kaikissa palvelustehtävissä. Valintatilaisuuteen voi valmistautua pohtimalla omia toiveita palveluksen suhteen ja tutustumalla erilaisiin palvelustehtäviin intti.fi-sivustolla.

Lisätietoa naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta: Naisten vapaaehtoinen asepalvelus - Puolustusvoimat - Intti edessä - Intti.fi

´