Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee Ruotsissa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 16.5.2017 7.04 | Julkaistu suomeksi 16.5.2017 klo 9.59
Tiedote
Sotilaat harjoittelevat kaupunkialueella suojanaamarit päässä

KVARN17-harjoitus parantaa pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan puolustamiseen koulutettavien joukkojen suorituskykyä taistelussa rakennetulla alueella.

Kaartin jääkärirykmentti johtaa rakennetun alueen taisteluharjoituksen Ruotsissa 3.–10.6.2017. Harjoitukseen osallistuu kaupunkijääkärikomppania eli 320 henkilöä, joista 290 on varusmiehiä. Harjoituksen johtaja on Uudenmaan jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Niko Hölttä.

Harjoitus tarjoaa Kaartin jääkärirykmentille mahdollisuuden hyödyntää Ruotsin maavoimien erinomaista rakennetun alueen koulutusympäristöä Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälisen yhteistyön (FISE) puitteissa. Ruotsin maavoimat tukee harjoitusta kuudella panssaroidulla miehistönkuljetusajoneuvolla.

Kvarnin kaupunkitaistelun harjoitteluun rakennettu ympäristö on poikkeuksellisen laaja mahdollistaen realistisen taistelun ja kehittävän palautteen sekä joukon suorituskyvyn mittaamisen. Harjoitusta isännöi Ruotsin Maasotakoulu (Markstridsskolan), joka tukee harjoittelua simulaattoripalautteen avulla.

KVARN17-harjoitus kehittää myös joukkojen perustamista ja keskittämistä kansainvälisiin harjoituksiin ja operaatioihin sekä kykyä antaa ja vastaanottaa apua kansainvälisissä kriisitilanteissa. Puolustusministeriö on hyväksynyt harjoituksen osaksi Maavoimien vuoden 2017 kansainvälistä harjoitustoimintaa.

Harjoitusta voi seurata verkossa:

facebook.com/maavoimat #KVARN17 #maavoimat  #fise
twitter.com/maavoimat @maavoimat
instagram.com/puolustusvoimat.fi

Lisätietoja:

tiedottaja Juuso Metsälä, p. 0299 421 233, [email protected]

´