Hyppää sisältöön

Kaupunkijääkärit harjoittelevat Tuusulassa ja Lohjalla

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 14.10.2022 10.16
Tiedote
sotilas tähtää aseella miehistönkuljetusvaunun katolta

Kaartin jääkärirykmentin 1. Jääkärikomppania ja Esikunta- ja viestikomppania sekä aliupseerikurssin viestilinja harjoittelevat Uudellamaalla 17.–21.10.2022. Harjoitukset pidetään pääasiassa varuskuntien harjoitusalueilla. Harjoituksia järjestetään lisäksi 18.10. Tuusulassa ja 20.10. Lohjalla.

Palveluksensa heinäkuussa 2022 aloittaneet kaupunkijääkärit osallistuvat viikolla 42 erikoiskoulutuskautensa taisteluharjoitukseen. Päämääränä on, että harjoitusjoukot oppivat koulutushaaransa mukaiset ryhmän ja joukkueen perustaistelumenetelmät. Koulutettavia asioita ovat koulutushaarasta riippuen muun muassa hyökkäystaistelun perusteet, komppanian johtamisyhteyksien perustaminen sekä oman toiminnan suojaaminen rakennetulla alueella ja maastossa.

Tiistaina 18.10. kaupunkijääkärit harjoittelevat Tuusulan Pirunkorvessa klo 9–20. Harjoituksessa ei käytetä harjoitusampumatarvikkeita ja siitä ei pitäisi aiheutua erityistä melua. 

Torstaina 20.10. harjoitukset jatkuvat Lohjan Paloniemessä klo 8–22. Lohjalla harjoitusampumatarvikkeet ovat käytössä. Niistä ei aiheudu vaaraa eikä meluhaittaa ulkopuolisille.

Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluvat rynnäkkökiväärit. Kouluttajilla on päällään huomioliivit. Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin siviili- ja Puolustusvoimien ajoneuvoilla, myös panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla Paseilla.

Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan noin 360 varusmiestä ja 40 henkilökuntaan kuuluvaa.

´