Hyppää sisältöön

Kokkola 20 -harjoitus näkyy ja kuuluu koko Keski-Pohjanmaalla

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 24.8.2020 17.31
Tiedote

Porin prikaati järjestää Kokkola 20 -paikallispuolustusharjoituksen 7.–11.9.2020. Harjoitus jalkautuu Keski-Pohjanmaan ohella myös Pietarsaareen. Harjoitustoimintaa tullaan näkemään runsaasti Kokkolassa ja sen lähialueilla. Harjoituksen tavoitteena on testata paitsi paikallisjoukkojen toimintaa myös viranomaisyhteistyötä kriisitilanteessa.

Viikon mittaiseen harjoitukseen osallistuu noin 800 varusmiestä sekä reserviläisjoukkoja ja Puolustusvoimien kantahenkilöstöä.


Harjoitus on jatkoa aiemmin Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla järjestetyille paikallispuolustusharjoituksille ja siihen osallistuu Puolustusvoimien ohella myös laaja joukko muita viranomaistahoja. Harjoitusta johtavan Porin prikaatin apulaiskomentaja eversti Riku Suikkasen mukaan nyt nähtävä toiminta on hieman edellisvuosia suurempi.  
– Harjoituksen aikana kehitetään paikallisjoukkojen valmiutta oman lähialueensa puolustukseen sekä testataan uusia suorituskykyjä. Yleisölle näkyvä toiminta tulee painottumaan Kokkolaan, mutta jalkaudumme osin myös lähikuntiin, kertoo eversti Suikkanen.

  
Koronapandemia huomioidaan harjoituksen järjestelyissä


Puolustusvoimat seuraa jatkuvasti koronatilannetta ja reagoi tarvittaessa nopeasti muutoksiin. Harjoitusta suunniteltaessa on jo huolehdittu erilaisista toimenpiteistä, joilla varusmiesten, reserviläisten ja henkilöstön terveydestä huolehditaan. Toimenpiteet ovat pitkälti samoja, joilla myös muu yhteiskunta pyrkii estämään Covid-19 viruksen leviämisen. 
– Puolustusvoimilla on tällä hetkellä voimassa kättelykielto. Huolehdimme käsihygieniasta, noudatamme turvavälejä ja käytämme tilanteen niin edellyttäessä myös kasvomaskeja tartuntojen välttämiseksi. Joukkojemme terveys on etusijalla, toteaa eversti Riku Suikkanen.


Kokkola 20 -paikallispuolustusharjoituksen kokonaisuuteen kuuluu myös edeltävänä viikonloppuna, 4.-6.9.2020 Lohtajan ampumakenttäalueella tapahtuva ampumaharjoitusvaihe sekä erilaisia taisteluharjoituksia pitkin viikkoa.
Harjoituksessa käytetään sivullisille vaarattomia, mutta melua aiheuttavia paukkupatruunoita.


Harjoitusta voi seurata Maavoimien ja Porin prikaatin sosiaalisen median kanavissa asiatunnisteilla: #kokkola20, #karleby20 #paikallispuolustus ja #porpr.
Facebook.com/Maavoimat
Facebok.com/PorinPR
Twitter.com/Maavoimat
Twitter.com/PorinPR

Kokkola 20 on yksi Maavoimien kuudesta eri puolella Suomea järjestettävistä paikallispuolustusharjoituksista. Muita harjoituksia ovat Lappi 2/20, Kehä 20, Päijät-Häme 20, Etelä-Savo 20 ja Savo-Karjala 220. 

Lue lisää paikallispuolustusharjoituksista ja seuraa harjoituksia!

´