Hyppää sisältöön

Komentajat vierailivat Northern Forest 23 -harjoituksessa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 31.5.2023 11.33
Tiedote

Suomen ja Ruotsin maavoimien komentajat sekä Yhdysvaltain maavoimien 10. vuoristodivisioonan komentaja tarkastivat Northern Forest 23 -harjoituksen Rovajärvellä.

Yhdysvaltain maavoimien 10. vuoristodivisioonan komentaja, kenraalimajuri Gregory Anderson ja Ruotsin maavoimien komentaja, kenraalimajuri Karl L.E. Engelbrektson vierailivat Northern Forest 23 -harjoituksessa Rovajärvellä. Vierailua isännöi Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki.

Kenraalit tarkastivat Northern Forest 23 -harjoituksen, jossa harjoitellaan yhteisten operaatioiden toteuttamista liittolaisten ja Ruotsin kanssa. Harjoitukseen osallistuu enimmillään lähes 8000 sotilasta, joista noin 1100 Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Ruotsista ja Norjasta. Northern Forest 23 on osa Maavoimien kevään kansainvälistä harjoituskokonaisuutta, jonka tavoitteena on parantaa yhteensopivuutta eri tasoilla.

- Harjoitus antaa meille mahdollisuuden testata ja parantaa suorituskykyjämme ja yhteensopivuuttamme, opimme toisiltamme ja voimme tunnistaa ne osa-alueet, joilla meidän täytyy työskennellä vielä kovemmin. Tämä vaativissa olosuhteissa ja maastoissa toteutettu harjoitus ja koko Maavoimien kevään kansainvälinen harjoituskokonaisuus ovat osoittaneet, että olemme ottaneet askelia eteenpäin, mutta edelleen on myös työtä tehtäväksi, kenraaliluutnantti Välimäki sanoo.

Myös vierailijat olivat tyytyväisiä näkemäänsä.

- Northern Forest on yksi monista yhteisistä harjoituksistamme läheisimmän kumppanimme Suomen maavoimien kanssa. Ponnistelemme yhdessä ollaksemme parempia, vahvempia ja yhteistoimintakykyisempiä, kenraalimajuri Engelbrektson kertoo.

- Northern Forest ja sen kaltaiset harjoitukset rakentavat joukkoja, joilla on yhteinen suunta. 10. vuoristodivisioonan sotilaille karttuu todella paljon kokemusta täällä napapiirillä, kenraalimajuri Anderson sanoo.

- He oppivat toimimaan ankarissa olosuhteissa ja monikansallisessa taistelussa, mikä mahdollistaa sotilaiden karaisemisen ja johtajien kriittisen ajattelun kehittämisen. On hienoa olla Suomessa, koska jokainen kerta täällä on loistavaa harjoitusta meidän vuoristosotilaillemme.

´