Hyppää sisältöön

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 18 alkaa Niinisalossa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 26.4.2018 14.53
Tiedote

Panssariprikaati johtaa Maavoimien mekanisoidun Arrow 18 -harjoituksen Pohjankankaalla Niinisalossa 7.–18. toukokuuta 2018.

Arrow 18:ssa harjoitellaan Maavoimien mekanisoitujen joukkojen ja aselajien yhteistoimintaa mekanisoidun joukon hyökkäystaistelussa ja yhteisissä ammunnoissa. Lisäksi harjoitellaan eri johtamistasojen yhteistoimintaa, ilmatulenjohtoa ja Ilmavoimien lähitulitukea sekä kehitetään yhteistoimintakykyä yhdysvaltalaisten ja norjalaisten joukkojen kanssa.

Arrow 18 -harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä seitsemästä eri joukko-osastosta. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on enimmillään noin 3 200 henkilöä. Harjoituksessa on mukana noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa.

Suomalaisten lisäksi harjoitukseen osallistuu Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen (USAREUR) ratsuväkieskadroona vahvuudella noin 120, Yhdysvaltain merijalkaväen Euroopan ja Afrikan joukkojen (Marine Corps Forces Europe and Africa) panssarivaunujoukkue vahvuudella noin 30 ja Norjan armeijan (Norwegian Armed Forces) panssarintorjuntajoukkue vahvuudella noin 50 sotilasta.

Harjoitusjoukot keskitetään kotivaruskunnista Kankaanpäähän ja Niinisaloon vaiheittain 7.5. aikana. Osastojen marssinopeudet ovat 50–80 km/h. Tela-ajoneuvot siirretään harjoitusalueelle juna- ja lavettikuljetuksin. Tielläliikkujien on hyvä varautua normaalia hitaampaan matkantekoon ja ajoittaisiin ruuhkiin. Harjoitukseen liittyy myös Maavoimien ja Ilmavoimien lentotoimintaa.

Tarkemmat tiedot löydät harjoituksen verkkosivuilta osoitteesta maavoimat.fi/arrow18. Seuraa harjoitusta Maavoimien Facebook- ja Twitter-kanavilla hashtagilla #arrow18.

´