Hyppää sisältöön

Maavoimien pääsotaharjoitus Kontio 22 vahvistaa 8000 sotilaan osaamista

Maavoimat
Julkaisuajankohta 17.11.2022 10.50
Tiedote
Varusmiehiä metsässä

Maavoimien pääsotaharjoitus Kontio 22 järjestetään Pohjois-Karjalassa 25.11.–2.12.2022. Harjoituksen yhteydessä kertautetaan noin 2000 reserviläistä. Osa heistä toimii harjoituksessa kouluttajina.

Harjoitus kehittää Maavoimien suorituskykyjen ja aselajien yhteistoimintaa sekä sotilaiden valmiutta toimia nopeassa tilannekehityksessä yhdessä Ilmavoimien ja Rajavartiolaitoksen joukkojen kanssa. Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan 8000 sotilasta, joista noin 4800 on varusmiehiä ja 2000 reserviläisiä. 

Pääosan harjoitusjoukosta muodostavat Kainuun prikaati, Porin prikaati, Karjalan prikaati ja Panssariprikaati. Osallistujia on myös Utin jääkärirykmentistä, Maasotakoulusta, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Ilmavoimista ja Rajavartiolaitoksesta. Harjoitukseen ei osallistu kansainvälisiä joukkoja. Harjoituksen johtaa Kainuun prikaatin komentaja prikaatikenraali Manu Tuominen

– Maavoimien vuoden 2022 toimintasuunnitelman mukainen pääsotaharjoitus tuo joukot eri puolilta Suomea harjoittelemaan Pohjois-Karjalaan alkutalven olosuhteisiin. Harjoitus kehittää kykyämme vastata nopeasti kehittyviin tilanteisiin sekä mahdollistaa yhteistoiminnan harjoittelun eri aselajien ja johtamistasojen välillä. Harjoituksessa on mukana merkittävä määrä reserviläisiä, jotka pääsevät harjoittelemaan omaa tehtäväänsä monipuolisesti osana suurempaa joukkoa. Osa reserviläisistä toimii harjoituksessa kouluttajina, prikaatikenraali Tuominen kertoo.

Harjoitus toteutetaan Outokummun ja Valtimon välisellä alueella Sotinpuron harjoitusalueelle keskittyen. Harjoitusjoukkoja toimii myös Pohjois-Savossa (Iisalmi, Sonkajärvi). Joukot siirtyvät harjoitukseen 25.–28.11. Kajaanista, Porista, Hämeenlinnasta, Vekaranjärveltä ja Lappeenrannasta. Harjoituksessa on mukana noin 1400 ajoneuvoa. Maavoimien pääsotaharjoitus järjestettiin Pohjois-Karjalassa viimeksi vuonna 2015.  

Seuraa harjoitusta Maavoimien kanavilla!

maavoimat.fi/kontio22
Facebook.com/maavoimat
Twitter.com/maavoimat
Instagram.com/maavoimat
#kontio22  
 

´