Hyppää sisältöön

Maavoimien vaikuttamisharjoitus alkaa Rovajärvellä

Maavoimat
Julkaisuajankohta 7.11.2016 14.07
Tiedote

Maavoimien vaikuttamisharjoitus 2016 järjestetään 15.–25.11. Rovajärven ampuma-alueella.

Harjoitus on Puolustusvoimien vuoden suurin kokonaistulenkäytön ja johtamisen harjoitus. Siihen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa kaikista Maavoimien joukko-osastoista ja Rajavartiolaitoksesta yhteensä noin 4000 henkilöä. Osana Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälistä yhteistyötä harjoitukseen osallistuu lisäksi osasto Ruotsin Tykistörykmentistä (Artilleriregementet, A9) vahvuudella 45 sotilasta.

Maavoimien vaikuttamisharjoitus kehittää yhtymän ja taisteluosaston tulenkäyttöä sekä aselajien välistä yhteistoimintaa laajalla alueella. Harjoitus muodostuu taisteluosasto- ja järjestelmäharjoitusvaiheista, missä keskitytään erityisesti kenttätykistön ja jalkaväen ammuntoihin, tulenkäytön suunnitteluun sekä johtamiseen. Lisäksi harjoituksessa tehdään maavoimien toimintaan liittyvää tutkimusta sekä tykistön kenttäkokeita.

Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälisen yhteistyön tavoitteena harjoituksessa on kehittää yhteisen tulenkäytön osaamista ja parantaa joukkojen yhteistoimintakykyä. Puolustusministeriö on hyväksynyt harjoituksen osaksi Maavoimien vuoden 2016 kansainvälistä harjoitustoimintaa.

Maavoimien vaikuttamisharjoituksen johtaa Maasotakoulu, ja sen johtajina toimivat Maasotakoulun apulaisjohtaja, eversti Petteri Rokka sekä tykistön tarkastaja, eversti Pasi Pasivirta.

Harjoituksen kulkua voi seurata verkossa:

Maavoimat.fi
Facebook.com/maavoimat #MVH16
Twitter.com/maavoimat @maavoimat
Instagram.com/puolustusvoimat.fi
Youtube.com/puolustusvoimat

Harjoitusjoukkojen moottorimarssit näkyvät liikenteessä:

Harjoitusjoukkojen moottorimarssit aiheuttavat normaalia suurempia liikennemääriä ja saattavat täten vaikuttaa muuhun liikenteeseen.

Moottorimarssiosastojen marssinopeus on 80 km/h ja ne liikkuvat 14.–16.11.2016 ja 24.–25.11.2016 teillä 4, 5, 9, 63, 78 ja 86. Lisäksi tiellä 82 nopeutta rajoitetaan paikoitellen välillä Sarriojärvi–Jokilammit.

´