Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitus Lappi 20 tehostaa viranomaisten yhteistyötä

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 17.2.2020 10.01
Tiedote

Jääkäriprikaati ja Lapin alueen viranomaiset jatkavat käytännön yhteistoiminnan harjoittelua moniviranomaistilanteissa Lappi 20 -paikallispuolustusharjoituksessa 24.–28.2.2020 Sodankylä–Kittilä–Rovaniemi alueella.

Jääkäriprikaatin johtamaan harjoitukseen osallistuu joukkoja Jääkäriprikaatista ja Lapin lennostosta sekä henkilöstöä Lapin aluehallintovirastosta, Finaviasta, Lapin poliisilaitoksesta, Lapin rajavartiostosta, Lapin sairaanhoitopiiristä ja Lapin pelastuslaitoksesta. 
Harjoituksen kokonaisvahvuus on 300 henkilöä. Harjoituksen johtajana toimii Jääkäriprikaatin apulaiskomentaja eversti Jari Osmonen.
 
Harjoituksen tavoitteena on kehittää valmiutta ja puolustuskykyä Lapin alueella, harjaannuttaa henkilöstöä paikallispuolustustehtävissä sekä syventää käytännön yhteistyötä moniviranomaistilanteissa.
 
Harjoitus näkyy Kittilän lentokentän alueella keskiviikkona 26.2., alueella liikkuu päivän aikana puolustusvoimien, pelastuslaitoksen, poliisin, rajavartiolaitoksen ja sairaanhoitopiirin kalustoa ja henkilöstöä. Harjoitteluun käytettävä alue on eristetty ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä.  
 
Harjoituksen aikana päivystää numero 0299 452 112 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.
 
Harjoitusta voi seurata sosiaalisen median kanavilla:
#lappi20 
#paikallispuolustus
Facebook.com/JaakariPR
Facebook.com/maavoimat
Twitter.com/JaakariPR @JaakariPR
Twitter.com/maavoimat @maavoimat
 
Maavoimien harjoitukset sivustolla: https://maavoimat.fi/paikallispuolustusharjoitukset

Maavoimien joukko-osastojen johtamat paikallispuolustusharjoitukset järjestetään 24.2. - 6.3.2020 Etelä-Karjalassa, Keski-Suomessa, Lapissa, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa, Satakunnassa ja Uudellamaalla.
 

´