Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusta harjoitellaan ympäri Suomen

Maavoimat
Julkaisuajankohta 4.9.2018 8.15
Tiedote

Maavoimien joukko-osastot järjestävät kuusi paikallispuolustusharjoitusta 10.–14. syyskuuta Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson, Lapin, Pohjois-Karjalan, Satakunnan, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueilla.

Puolustusvoimat harjoittelee syyskuussa paikallispuolustusta kahdeksan maakunnan alueella. Tavoitteena on kehittää paikallisjoukkojen valmiutta ja johtamiskykyä sekä parantaa varusmiesten, reserviläisten sekä henkilökunnan osaamista paikallisjoukkojen tehtävissä.

– Paikallispuolustus on merkittävä osa ennaltaehkäisykykyämme. Harjoittelemalla yhdessä muiden viranomaisten kanssa ylläpidämme kykyämme reagoida nopeasti kehittyviin tilanteisiin ja monimuotoisiin uhkiin, Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Rami Saari kuvaa harjoitusten merkitystä.

Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 4 100 henkilöä Puolustusvoimista, aluehallintovirastoista, ELY-keskuksista, Finaviasta, merivartiostoista, paikallisviranomaisista, pelastuslaitoksista, Poliisista, Rajavartiolaitoksesta, sairaanhoitopiireistä ja Tullista.

Harjoituksissa käytetään paukkupatruunoita, jotka eivät ole vaarallisia sivullisille, mutta aiheuttavat melua. Harjoituksissa liikkuu runsaasti myös sotilasajoneuvoja kuten panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja.

Harjoitukset ovat Puolustusvoimien toimintasuunnitelman mukaisia. Osa harjoituksiin osallistuvista varusmiehistä kotiutuu 19. syyskuuta.

Lisätietoa paikallispuolustuksesta löydät tästä.

Kuusi paikallispuolustusharjoitusta

Harjoitus

Alueet

Osallistujia

Johtava joukko-osasto

Etelä-Karjala 18

Lappeenranta, Joutseno ja Taipalsaari

200 hlöä

Maasotakoulu

Joensuu 18

Joensuu

1 000 hlöä

Kainuun prikaati

Kehä 18

Länsi-Uusimaa

530 hlöä

Kaartin jääkärirykmentti

Kymi 218

Etelä-Savo, Kymenlaakso

1 000 hlöä

Karjalan prikaati

Lappi 18

Ivalo, Sodankylä, Rovaniemi

320 hlöä

Jääkäriprikaati

Syystammi 18

Satakunta ja Varsinais-Suomi

1 300 hlöä

Porin prikaati

 

Seuraa harjoituksia!

Voit seurata paikallispuolustusharjoituksia Maavoimien sosiaalisen median kanavilla tunnisteella #paikallispuolustus.

´