Hyppää sisältöön

Pohjoismainen maavoimayhteistyö tiivistyy ja kehittyy

Maavoimat
Julkaisuajankohta 25.8.2022 15.00
Tiedote

Maavoimien komentajien tapaaminen järjestettiin Helsingissä 23.-24. elokuuta.

Vierailua isännöi Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki. Tapaamiseen osallistuivat Ruotsin maavoimien komentaja, kenraalimajuri Karl L.E. Engelbrektson, Norjan maavoimien komentaja, kenraalimajuri Lars S. Lervik sekä Tanskan maavoimien apulaiskomentaja, prikaatikenraali Michael B. Jensen.

Vierailun aikana keskusteltiin maavoimien yhteistoiminnasta sekä lähialueen tilanteesta. Ohjelmaan kuului myös paneelikeskustelu Maanpuolustuskorkeakoululla ja käynti Merisotakoululla. 

- Pohjoismainen maavoimayhteistyö on entistäkin ajankohtaisempaa nykyisessä maailmantilanteessa. Jaamme saman arvomaailman ja meillä on hyvä keskinäinen yhteisymmärrys, kenraaliluutnantti Välimäki sanoo.

Pohjoismaiden maavoimien komentajilla on tapana kokoontua vuosittain yhteen vaihtamaan kokemuksia ja keskustelemaan nykyisestä ja tulevasta. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi harjoitustoiminnassa sekä materiaalihankinnoissa.

-  Pohjoismainen maavoimayhteistyö vahvistaa kaikkien maiden puolustuskykyä, ja olemme siihen sitoutuneita, Maavoimien komentaja toteaa.

´