Hyppää sisältöön

Reccex 17 -harjoitus lisää Puolustusvoimien ja viranomaisten suojelukykyä

Maavoimat
Julkaisuajankohta 8.11.2017 10.27
Tiedote

Pohjoismainen suojeluharjoitus Reccex 17 järjestetään Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella 17.–24. marraskuuta 2017.

Porin prikaatin johtaman Reccex 17:n tavoitteena on kasvattaa Puolustusvoimien ja viranomaisten valmiutta reagoida vaarallisten aineiden käyttöön.

– Puolustusvoimat, poliisi ja pohjoismaiset suojelujoukot harjoittelevat yhteistoimintaa kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinperäisiin uhkiin (CBRN-uhat) varautumisessa. Kansainvälinen harjoittelu ylläpitää ja kehittää jo entisestään korkeatasoista suojelualan osaamista Suomessa, harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Tero Savonen kuvaa.

Harjoitukseen osallistuu enimmillään 140 henkilöä Porin prikaatin Suojelun erikoisosastosta (SEO), Karjalan prikaatin Raivaamisen erikoisosastosta (REO) ja muista maavoimien joukko-osastoista. Harjoitukseen osallistuu yli 10 poliisia ja noin 20 suojelun asiantuntijaa Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Yli 50 sotilaan muodostama Suojelun erikoisosasto on asetettu Naton nopean toiminnan joukkopooliin (NRF) vuoden 2017 ajaksi.

Reccex 17:n järjestäminen on Puolustusvoimien vuosisuunnitelman mukaista toimintaa. Pohjoismaisia suojeluharjoituksia on järjestetty vuodesta 2009 alkaen Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Suomi on osallistunut kaikkiin aikaisempiin harjoituksiin ja johtanut harjoituksen edellisen kerran vuonna 2014.

Harjoitusta voi seurata verkossa

Maavoimat.fi

Facebook.com/maavoimat #RECCEX17

Twitter.com/maavoimat @maavoimat #RECCEX17

Instagram.com/puolustusvoimat.fi #RECCEX17

´