Hyppää sisältöön

Reserviläiset vahvasti mukana syksyn Kehä 22 -paikallispuolustusharjoituksessa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 23.8.2022 14.21
Tiedote
Sotilas aseen kanssa maastossa

Kaartin jääkärirykmentin johtama, vuoden 2022 toinen Kehä 22 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2.-9.9.2022 pääkaupunkiseudun ja Länsi-Uudenmaan alueella. Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 1100 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja, eversti Vesa Laitonen.

Harjoitukseen sisältyy myös paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelu, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia. Viranomaisista mukana ovat Länsi-Uudenmaan poliisi ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sekä Espoon, Hangon ja Kirkkonummen kunnat.

Reserviläisiä harjoituksessa on mukana noin 700. Se on suurin määrä reserviläisiä Kaartin jääkärirykmentin johtamassa harjoituksessa moneen vuoteen.

Syksyn paikallispuolustusharjoitus on niin kutsuttu loppusota 255 vuorokautta palvelleille, miehistötehtäviin koulutettaville sotilaspoliiseille sekä joukolle Urheilukoulun tiedustelukomppanian varusmiesjohtajia ja miehistöä, jotka kotiutuvat syyskuussa.

Kehä 22 -paikallispuolustusharjoituksessa joukkojen toiminta painottuu pääasiallisesti pääkaupunkiseudulle ja Länsi-Uudellemaalle. Harjoituspaikkoina toimivat Helsinki, Espoo, Kirkkonummi, Raasepori, Lohja ja Hanko. Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 200 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja. Osassa harjoituskohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä. Tarkemmat paikat ja ajat ilmoitamme myöhemmin julkaistavassa melutiedotteessa.

Kehä 22 -harjoitus on osa paikallispuolustusharjoitusten jatkumoa. Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu paikallisjoukkojen suorituskyvyn kehittäminen sekä yhteistoiminnan harjoittelu eri viranomaisten kanssa.

Harjoituksen mediapäivä järjestetään Espoossa 6.9.2022

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita Espoossa järjestettävään mediapäivään tiistaina 6.9.2022, jolloin on mahdollista tutustua viranomaisyhteistoimintaharjoitukseen. Mediapäivään voi ilmoittautua harjoituksen tiedottajalle (yhteystiedot alla).

Seuraa harjoitusta sosiaalisessa mediassa

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla: #kehä22, #kaartjr, #maavoimat, #paikallisturvallisuus, #paikallispuolustajat ja #reservinura.

Median yhteydenotot

Meri Leppänen, harjoituksen tiedottaja, 0299 421 235, [email protected] 

´