Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentin kevään pääharjoitus kehittää kansainvälistä yhteisoperointikykyä

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 2.5.2023 15.43
Tiedote

Utin jääkärirykmentti johtaa Southern Griffin 23 -harjoituksen Etelä-Suomessa 10. – 21.5.2023. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1150 henkilöä. 

Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien henkilöstöä, viranomaisyksiköiden edustajia sekä kansainvälisiä kumppaneita Yhdysvalloista ja Euroopasta. 

Harjoituksen tavoitteena on kehittää edelleen Puolustusvoimien erikoisjoukkojen ja erikoisjoukkoilmailun yhteistoimintaa ja yhteensopivuutta muiden viranomaisyksiköiden sekä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Harjoitusjoukkojen toiminta näkyy Etelä-Suomen maa-, meri- ja ilma-alueilla.

Utin jääkärirykmentistä harjoitukseen osallistuu NH90-kuljetushelikoptereita ja MD500-kevythelikoptereita. Lisäksi harjoitukseen liittyy sen eri vaiheissa Ranskan Tiger, Caracal, Gazelle ja Cougar -helikoptereiden sekä Yhdysvaltojen U-28A Draco tiedustelu- ja valvontakoneen lentotoimintaa. Yhdysvaltojen MC-130J Commando II kuljetuskone tukee harjoitusta materiaali- ja henkilökuljetuksilla. Suomen lisäksi Yhdysvallat asettaa venekalustoa harjoitukseen. 

Varsinkin harjoituksen lentotoiminta sekä koulutuksessa käytettävät harjoitusampumatarvikkeet voivat aiheuttaa meluhaittaa harjoitusalueella. 

Utin jääkärirykmentin harjoitustoimintaan liittyvät yhteydenotot pyydämme tarvittaessa tekemään ensisijaisesti Utin jääkärirykmentin internetsivuilla olevan sähköisen palautelomakkeen kautta: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.
 

´