Paikallispuolustusharjoitukset 2/2018

Maavoimien joukko-osastot järjestävät kuusi paikallispuolustusharjoitusta Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson, Lapin, Pohjois-Savon, Satakunnan, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueilla 10.–14. syyskuuta.

Tavoitteena on kehittää paikallisjoukkojen valmiutta ja johtamiskykyä sekä parantaa varusmiesten, reserviläisten sekä henkilökunnan osaamista paikallisjoukkojen tehtävissä.

Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 4 100 henkilöä Puolustusvoimista, aluehallintovirastoista, ELY-keskuksista, Finaviasta, merivartiostoista, paikallisviranomaisista, pelastuslaitoksista, Poliisista, Rajavartiolaitoksesta, sairaanhoitopiireistä ja Tullista.

Harjoituksissa käytetään sivullisille vaarattomia paukkupatruunoita, jotka aiheuttavat melua. Harjoituksissa liikkuu runsaasti myös sotilasajoneuvoja kuten panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja.

Harjoitukset ovat Puolustusvoimien toimintasuunnitelman mukaisia. Osa harjoituksiin osallistuvista varusmiehistä kotiutuu 19. syyskuuta. Lisätietoa paikallispuolustuksesta löydät tästä.

Kuusi paikallispuolustusharjoitusta

Harjoitus

Alueet

Osallistujia

Johtava joukko-osasto

Etelä-Karjala 18 Lappeenranta, Joutseno ja Taipalsaari 200 hlöä Maasotakoulu

Joensuu 18

Joensuu

1 000 hlöä

Kainuun prikaati

Kehä 18

Länsi-Uusimaa

530 hlöä

Kaartin jääkärirykmentti

Kymi 218

Etelä-Savo, Kymenlaakso

1 000 hlöä

Karjalan prikaati

Lappi 18

Ivalo, Sodankylä, Rovaniemi

320 hlöä

Jääkäriprikaati

Syystammi 18

Satakunta ja Varsinais-Suomi

1 300 hlöä

Porin prikaati

 

Paikallisjoukot

  • Paikallisiin taistelu- ja tukemistehtäviin käytettäviä sodan ajan joukkoja
  • Joukot koulutetaan ja varustetaan tehtäviensä edellyttämällä tavalla
  • Paikallisjoukkoihin sijoitetaan toiminta-alueen hyvin tuntevia reserviläisiä
  • Paikallisjoukkojen kouluttamisessa hyödynnetään laajasti vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen resursseja sekä vapaaehtoisuutta
  • Paikallisjoukkojen tehtäviä ovat muun muassa joukkojen perustaminen, alueen valvonta, kohteiden suojaaminen, erikoisjoukkojen vastainen toiminta, yhteistoiminta siviiliviranomaisten kanssa, muiden joukkojen tukeminen ja paikallishuolto.
  • Paikallisjoukkoja voidaan käyttää normaalioloissa rajoitetusti muiden viranomaisten tukemiseen.

 

Porin prikaati harjoittelee paikallispuolustuksen tehtäviä Satakunnassa
Maavoimat

Porin prikaati harjoittelee paikallispuolustuksen tehtäviä Satakunnassa

Porin prikaati järjestää Army West -harjoituksen Porissa ja Kankaanpäässä 2.–22.5.2019. Harjoitukseen osallistuu yhteensä lähes 450 sotilasta. Tavoitteena on kehittää henkilökunnan, varusmiesten ja reserviläisten osaamista paikallispuolustuksen tehtävissä. Harjoituksen johtaa eversti Asko Valta.
26.4.2019 | 9.10
Reserviläisten koulutustapahtuma näkyy Turussa
Porin prikaati

Reserviläisten koulutustapahtuma näkyy Turussa

Porin prikaati johtaa Tukialueentaistelu 1 -harjoituksen Turussa 12.–14.4.2019. Reserviläisille suunnattuun koulutustapahtumaan osallistuu myös varusmiehiä.
9.4.2019 | 15.19
Kymi 119 -paikallispuolustusharjoituksen päättäminen
Karjalan prikaati Maasotakoulu Utin jääkärirykmentti

Kymi 119 -paikallispuolustusharjoituksen päättäminen

Kymi 119 -harjoituksen päämääränä oli kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä. Harjoitus oli henkilö- ja kalustomäärällä mitattuna suurin meneillään olleista paikallispuolustusharjoituksista.
8.3.2019 | 15.31
Kymi 119 -harjoitus edisti paikallispuolustusta sekä monenvälistä viranomaisyhteistyötä
Karjalan prikaati Utin jääkärirykmentti

Kymi 119 -harjoitus edisti paikallispuolustusta sekä monenvälistä viranomaisyhteistyötä

Karjalan prikaatin järjestämä Kymi 119 -paikallispuolustusharjoitus sai useat viranomaiset mukaan harjoittelemaan omaa toimintaa, johtamista ja yhteistyötä nopeassa tilannekehityksessä. -Oli tärkeää harjoitella yhdessä käytännön toimintaa ja kehittää omia ja yhteisiä valmiuksia. Mielestäni Kymi 119 -harjoituksen tavoitteet saavutettiin erittäin hyvin ja valmius vastata erilaisiin häiriötilanteisiin kehittyi, sanoo harjoituksen johtaja, eversti Arto Ikonen.
8.3.2019 | 15.03

instagram