Hyppää sisältöön

Lightning Strike 22 kokoaa noin 3 300 sotilasta harjoittelemaan Rovajärvelle

MaasotakouluMaavoimat
Julkaisuajankohta 2.5.2022 17.01
Tiedote
Kenttätykki tulitoiminnassa NF21-harjoituksessa keväällä 2021 Rovajärvellä, sotilaita ampumassa tykillä. (Kuvituskuva)

Maasotakoulu johtaa Lightning Strike 22 -harjoituksen 16.5.-27.5.2022 Rovajärven ampuma- ja harjoitusalueella.

Harjoitus koostuu jalkaväki- ja tykistöampumaharjoituksesta. Harjoituksen päämääränä on kehittää joukkojen tulenkäyttöä sekä aselajien välistä yhteistoimintaa nopeassa tilannekehityksessä laajalla alueella.

Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimista noin 3 300 henkilöä ja 450 sotilasajoneuvoa. Harjoitus on noin 2 500 varusmiehelle koulutuksen päättävä loppuharjoitus, jossa he pääsevät näyttämään osaamisensa ja harjoittelemaan omaa sodanajan tehtäväänsä. Harjoitukseen osallistuu lisäksi noin 130 reserviläistä ja 660 henkilökunnan jäsentä, mukaan lukien kadetteja. 

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Maavoimista, Ilmavoimista ja Rajavartiolaitokselta. Maavoimien joukko-osastoista mukana ovat Maasotakoulun lisäksi Jääkäriprikaati, Kaartin jääkärirykmentti, Kainuun prikaati, Karjalan prikaati, Porin prikaati ja Panssariprikaati. Lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Sotilaslääketieteenkeskuksesta, Leijona Cateringistä ja 3. logistiikkarykmentistä.

Harjoituksessa mukana olevaa kalustoa ovat esimerkiksi raskas panssarihaupitsi K9, raskas raketinheitin ja kranaatinheitinjärjestelmä AMOS. Ampumaharjoitukset sisältävät tykistöampumaharjoituksen 16.-26.5.2022 ja jalkaväkiampumaharjoituksen 21.-27.5.2022.

Harjoituksen johtaa Maasotakoulun johtaja eversti Sami-Antti Takamaa.

- Lightning Strike 22 -harjoitus Rovajärvellä kokoaa henkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä laajasti ympäri Suomea. Harjoituksessa testataan laajasti tulenkäyttöä eri järjestelmillä. Rovajärven ampuma- ja taisteluharjoitusalue on ainutlaatuinen ja mahdollistaa monipuolisten ammuntojen ja taisteluharjoitusten turvallisen toteuttamisen. Toivotan harjoitusjoukot tervetulleeksi ja testaamaan omaa suorituskykyään.

Harjoitusta voi seurata Maavoimien ja Maasotakoulun sosiaalisen median kanavilla aihetunnisteilla #LIST22 #maavoimat #maask ja nettisivuilla: Lightning Strike 22 - Maavoimat Maavoimat


 

Ampuma- ja harjoitusalue Jalkaväki Joukko-osasto Kenttätykistö
´