Hyppää sisältöön

Pohjoisessa harjoitellaan monikansallista tulenkäyttöä ja taistelutoimintaa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 4.5.2023 11.25
Tiedote
sotilaat ampuvat tykeillä metsässä

Rovajärven ampuma- ja harjoitusalueella harjoitellaan Maasotakoulun johdolla Lightning Strike 23 -harjoituksessa 15.–26.5.2023 ja Northern Forest 23 -harjoituksessa 27.5.–2.6.2023. Harjoitukset kehittävät yhteistä tulenkäyttöä ja taistelutoimintaa liittouman joukkojen ja Ruotsin kanssa sekä kykyä kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen.

Harjoituksiin osallistuu joukkoja Maavoimien joukko-osastoista, Ilmavoimista, Rajavartiolaitoksesta, Johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Sotilaslääketieteen keskuksesta sekä Logistiikkalaitoksesta. Harjoituksissa on mukana enimmillään noin 8000 sotilasta, josta noin 1100 on kansainvälisiä joukkoja Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Ruotsista ja Norjasta.  

15. toukokuuta alkava Lightning Strike 23 -harjoitus kehittää Puolustusvoimien yhteistä tulenkäyttöä ja aselajien välistä yhteistoimintaa nopeassa tilannekehityksessä laajalla alueella sekä liittolaismaiden ja Ruotsin monikansallista yhteistoimintakykyä tulenkäytössä. Harjoitus koostuu tykistöampumaharjoituksesta ja jalkaväkiampumaharjoituksesta.

Northern Forest 23 -taisteluharjoitus alkaa Rovajärvellä 27. toukokuuta, ja sen aikana harjoitellaan yhteisten operaatioiden toteuttamista liittolaisten ja Ruotsin kanssa.    

– Harjoittelemme ja kehitämme kansainvälisten liittolaistemme ja Ruotsin kanssa monipuolisesti toimintojemme yhteensopivuutta ja kehitämme suorituskykyjämme. Yhteinen harjoittelu on erittäin tärkeässä asemassa kansallisen puolustuksemme, kansainvälisen yhteistoiminnan ja myös liittouman kannalta, kertoo harjoitusten johtaja eversti Janne Mäkitalo Maasotakoulusta.  

Lightning Strike 23 – ja Northern Forest 23 -harjoituksissa on mukana parhaimmillaan noin 4300 varusmiestä ja 1800 reserviläistä.   

– Harjoitukset ovat erinomainen tapa kehittää varusmiesten ja reserviläisten osaamista niin yksilö- kuin joukkotasolla. Harjoitus on myös usealle varusmiehelle varusmiespalveluksen päätösharjoitus, jossa he pääsevät osoittamaan suomalaisen asevelvollisuuden tuottaman osaamisen kansainvälisten joukkojen kanssa toimiessa.   

 

Seuraa harjoituksia sosiaalisessa mediassa:  

Facebook:  Maavoimat - Armén - The Finnish Army  sekä Maasotakoulu - Army Academy 

Twitter: @maavoimat @MaasotaK 

Instagram: @maavoimat 

#LIST23 ja #NF23 #StrongerTogether


Lisätietoja Maavoimien kevään harjoitustoiminnasta: Maavoimien kevään harjoitustoiminta kehittää kansainvälistä yhteisoperointikykyä - Maavoimat

´