Hyppää sisältöön

Rovajärvellä harjoitellaan Maavoimien yhteistä vaikuttamista

Maavoimat
Julkaisuajankohta 27.10.2021 11.06
Tiedote
raketinheitin ja sotilaat revontulimaisemassa

Maavoimien vaikuttamisharjoitus (MVH 21) järjestetään 10.–26. marraskuuta Rovajärven ampuma- ja harjoitusalueella. Kyseessä on yksi Maavoimien merkittävimmistä harjoituksista tänä vuonna.

Harjoitukseen osallistuu enimmillään noin 4 000 henkilöä ja 800 ajoneuvoa eri puolustushaaroista ja Rajavartiolaitoksesta. Harjoitusjoukkoon kuuluu varusmiehiä, reserviläisiä ja Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa.  

– Harjoituksen päämääränä on kehittää Maavoimien yhteisen vaikuttamisen kokonaisuutta ja tulenkäyttöä nopeassa tilannekehityksessä. Harjoituksessa kehitetään yhteistoimintaa puolustushaarojen välillä ja Maavoimien sisällä, harjoituksen johtaja eversti Kari Pietiläinen Maasotakoulusta kertoo.  

Harjoituksella vahvistetaan joukkojen osaamista kokonaistulenkäytön suunnittelussa ja aselajien välisessä yhteistoiminnassa.  

– Maavoimia kehitetään jatkuvasti siten, että häiriötilanteissa pystytään tarvittaessa reagoimaan nopeasti, Pietiläinen kuvaa.   

Harjoitukseen osallistuvista varusmiehistä merkittävä osa kotiutuu joulukuussa. MVH 21 on heille koulutuksen päättävä loppuharjoitus, jonka jälkeen he ovat valmiita toimimaan sodan ajan tehtävissään.  

– Harjoituksessa testataan loppuvuodesta kotiutuvien varusmiesten osaamista, suorituskykyä ja harjaantumista tehtäviinsä sodan ajan joukkona, Pietiläinen toteaa.     

Harjoituksessa noudatetaan voimassa olevia Puolustusvoimien koronaohjeistuksia, muun muassa käsihygieniaa ja joukkojen osastointia.  

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #maavoimat ja #MVH21 sekä harjoituksen verkkosivulla osoitteessa maavoimat.fi/mvh21.

´