Hyppää sisältöön

AURORA 17 -harjoitus Ruotsissa

Suomen puolustusvoimat osallistuu kaikilla puolustushaaroilla Ruotsin puolustusvoimien pääsotaharjoitukseen AURORA 17:ään. Harjoitus järjestetään 11.–29.9.2017 Tukholman, Gotlannin ja Göteborgin sekä eteläisen Itämeren alueilla.

Harjoitukseen osallistuu Ruotsista noin 19 000 sotilasta ja muita viranomaisia, sekä joukkoja Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Tanskasta, Virosta ja Yhdysvalloista.

Puolustusvoimien vahvuus harjoituksessa on noin 300 sotilasta. Maavoimista harjoitukseen osallistuu muun muassa Porin prikaatissa varusmieskoulutuksen joukkotuotannossa oleva kansainvälisen valmiusjoukon jääkärikomppania, kaksi NH90 kuljetushelikopteria sekä esikuntaupseereita. Merivoimista harjoituksessa on viitisentoista esikuntaupseeria Suomen ja Ruotsin yhteisen merellisen taisteluosaston (Swedish-Finnish Naval Task Group) esikunnasta. Ilmavoimat osallistuu harjoitukseen 6-8:lla F/A-18 monitoimihävittäjällä, jotka toimivat sekä Ruotsin että Suomen alueelta.

Harjoitus on osa Suomen ja Ruotsin välistä sotilaallista yhteistyötä. Osallistumisen tavoitteena on kehittää Suomen ja Ruotsin välistä ja kansainvälistä sotilaallista yhteistoimintaa sekä lisätä suomalaisten osaamista monikansallisessa ympäristössä. Lisäksi puolustushaaroilla on omat toiminnalliset tavoitteensa. Harjoitukseen liittyen puolustusvoimien materiaalia ja joukkoja siirretään Suomen ja Ruotsin välillä muiden osallistujamaiden ilma- ja merikalustolla osana kansainvälistä yhteistyötä.

 

Videoita Aurora 17 -harjoituksesta

Aurora 17 – Together Strong in the North:

 

Aurora 17 – Gotlantilaisten kokemuksia harjoituksesta | Upplevelser om övningen:

 

Aurora 17 – Greetings from the Commander of the Finnish Army:

 

Aurora 17 – Suomen ja Ruotsin yhteistyö vahvistaa puolustusta | SWEFIN cooperation:

 

Pääesikunta

Aurora 17 -harjoitus päättyy

Puolustusvoimat osallistui Ruotsin puolustusvoimien Aurora 17 -pääsotaharjoitukseen maa-, meri- ja ilmavoimien harjoitusjoukoilla. Harjoitukseen osallistui Ruotsista noin 19 000 sotilasta ja muita viranomaisia, sekä joukkoja Suomesta, Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Tanskasta, Virosta ja Yhdysvalloista. Harjoitus päättyy perjantaina 29.9.2017.
29.9.2017 | 12.00
Aurora 17 – Yhteinen harjoittelu välttämätöntä
Maavoimat

Aurora 17 – Yhteinen harjoittelu välttämätöntä

Ruotsissa järjestetyn Aurora 17 -harjoituksen tavoitteena on suomalaisten osalta ollut kehittää osallistuvien joukkojen valmiutta, suorituskykyä ja yhteistoimintaa. Gotlannissa harjoitukseen osallistunut suomalaisten pääjoukko palaa harjoituksesta viikonlopun aikana.
23.9.2017 | 10.04
Maavoimien komentajan blogi: "Pidä huolta"
Maavoimat

Maavoimien komentajan blogi: "Pidä huolta"

"Jokainen joka apua saa sitä joskus tajuu myös antaa."
22.9.2017 | 16.42
Aurora 17 – tavoitteena puolustuksen vahvistaminen
Maavoimat

Aurora 17 – tavoitteena puolustuksen vahvistaminen

Suomen puolustusvoimat tekee tiivistä yhteistyötä Ruotsin puolustusvoimien kanssa. Puolustusyhteistyö perustuu maiden väliseen luottamukseen ja tähtää Itämeren alueen turvallisuuden sekä Suomen ja Ruotsin puolustuksen vahvistamiseen.
18.9.2017 | 22.22
´