Hyppää sisältöön

Ilmapuolustusharjoitus 2/18

Valtakunnallinen Ilmapuolustusharjoitus 2/18 järjestetään 13.–22.11.2018 Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueella.

Harjoituksen päätavoitteena on kehittää asevelvollisten sekä henkilökunnan osaamista ilmatorjunnan eri tehtävissä sekä harjoitella Maavoimien ja Ilmavoimien ilmapuolustuksellista yhteistoimintaa. Ilmapuolustusharjoitus on ilmatorjunnan varusmiesten ja reserviläisten tärkein ampumakoulutus- ja taisteluharjoitus.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Maavoimien kaikista ilmatorjuntakoulutusta antavista joukko-osastoista ja Ilmavoimista. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1600 henkilöä.

Kaksivaiheinen harjoitus koostuu ampumavaiheesta 13.–17.11. ja taisteluvaiheesta 18.–22.11. Taisteluvaiheen aikana ei ammuta kovilla ampumatarvikkeilla.

Harjoituksen johtaa ilmatorjunnan tarkastaja, eversti Sami-Antti Takamaa. Harjoituksen johto- ja valmisteluvastuu on Ilmasotakoululla ja tukivastuu Jääkäriprikaatilla.

Ilmapuolustusharjoituksen päätöstilaisuudessa palkittiin ilmatorjuntamiehiä ja -naisia
Jääkäriprikaati

Ilmapuolustusharjoituksen päätöstilaisuudessa palkittiin ilmatorjuntamiehiä ja -naisia

"On tullut aika päättää ilmapuolustusharjoitus 218 täällä Lohtajalla. Ilmatorjujat ovat käyttäneet aluetta vuodesta 1952 ja tämä nimenomainen harjoitus on järjestysnumeroltaan numero 283. Olen kohtalaisen varma siitä, että teidän asevelvollisten isiä on ollut täällä harjoituksissa aikojen saatossa. Voin teille kertoa, että harjoitus on kokolailla erilainen kuin esimerkiksi noin 20 vuotta sitten.
21.11.2018 | 20.56
Suorituskykyisempinä kotivaruskuntiin
Jääkäriprikaati

Suorituskykyisempinä kotivaruskuntiin

Valtakunnallisella ilmapuolustusharjoituksella on merkittävä rooli ilmapuolustuksen kokonaissuorituskyvyn kehittämisen näkökulmasta. Lohtajan ympäristö antaa mahdollisuuden kouluttaa ja harjoittaa kaikkia ilmapuolustuksen elementtejä eri skenaarioissa, jota muualla ei ole mahdollista tehdä. Ilmapuolustusharjoituksessa 2/2018 oli edustettuina maavoimat ja ilmavoimat.
21.11.2018 | 11.20
Ilmapuolustusharjoituksen paluumarssit
Jääkäriprikaati

Ilmapuolustusharjoituksen paluumarssit

Valtakunnallinen ilmapuolustusharjoitus 2/18 päättyy torstaina 22.11.2018 Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueella. Harjoitusjoukkojen moottorimarssit aiheuttavat normaalia suurempia liikennemääriä ja saattavat vaikuttaa muuhun liikenteeseen.
20.11.2018 | 10.39
Maavoimat Ilmapuolustusharjoituksessa
Jääkäriprikaati

Maavoimat Ilmapuolustusharjoituksessa

Ilmapuolustusharjoitus kokoaa Lohtajan Vattajanniemelle kahdesti vuodessa pääosan ilmatorjunnan eri ase- ja johtamisjärjestelmistä, varusmiehistä sekä palkatusta henkilöstöstä. Myös meihin ilmatorjuntamiehiin pätee vanha viisaus, jonka mukaan komeimmat palvelevat merivoimissa, viisaimmat ilmavoimissa ja useimmat maavoimissa. Tässä kirjoituksessa käsitellään useimpien puolustushaaraa - maavoimia.
19.11.2018 | 7.15
´