Hyppää sisältöön

METSO 16

Kainuun prikaatin johtama alueellinen taisteluharjoitus METSO 16 järjestetään 3. - 10.6.2016 Vuosangassa, Kuhmossa.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää joukkojen suorituskykyä taistelussa laajalla alueella Maavoimien taistelu 2015 mukaisesti. Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista ja Utin jääkärirykmentistä sekä Lapin rajavartiostosta, yhteensä noin 3 600 henkilöä. Harjoitukseen osallistuu lisäksi Ruotsin Norrbottenin rykmentin osasto osana Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälistä yhteistyötä (FISE).

METSO 16 -harjoitus on tammikuussa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten sekä heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden varusmiesjohtajien loppusotaharjoitus. Harjoitusjoukkoja on varustettu kaksipuolisella simulaattorijärjestelmällä. Harjoituksen johtaa Kainuun prikaatin komentaja, eversti Vesa Virtanen.

Ruotsalainen Norrbottenin rykmentti osallistuu harjoitukseen mekanisoidulla jalkaväkijoukkueella, jonka kokonaisvahvuus on noin 50 palkattuun henkilökuntaan kuuluvaa sotilasta. Pääkalustona harjoituksessa heillä on CV9040-rynnäkköpanssarivaunuja sekä muuta kuljetuskalustoa.

Norrbottenin rykmentin osallistuminen harjoitukseen on osa Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälistä yhteistyötä, jonka tavoitteena on muun muassa kehittää joukkojen suorituskykyä sekä luoda kustannustehokkaita harjoitus- ja koulutusmahdollisuuksia. Puolustusministeriö on hyväksynyt harjoituksen osaksi Maavoimien vuoden 2016 kansainvälistä harjoitustoimintaa.

Harjoitus on ensimmäinen Kainuun prikaatin johtama harjoitus, johon Norrbottenin rykmentti osallistuu. Aikaisemmin vuonna 2015 Norrbottenin rykmentin joukot ovat harjoitelleet yhdessä Jääkäriprikaatin kanssa Rovajärvellä ja Bodenissa.

Uutiset

Loppusota - varusmiesten näytön paikka
Kainuun prikaati

Loppusota - varusmiesten näytön paikka

METSO 16 -harjoituksessa Vuosangassa taistelut ovat käyneet kiivaina. Kärjet ovat edenneet, simulaattorit ilmoittaneet tappioista ja kaikessa toiminnassa ollut niin sanotusti tekemisen meininki. Varusmiesten motivaatio on läpi harjoituksen ollut huipussaan, eikä ihme sillä METSO 16 on usean harjoitukseen osallistuvan loppusota.
9.6.2016 | 22.36
Norrbottenin rykmentin komentaja vieraili METSO 16 -harjoituksessa
Kainuun prikaati

Norrbottenin rykmentin komentaja vieraili METSO 16 -harjoituksessa

Ruotsalaisen Norrbottenin rykmentin komentaja, eversti Mikael Frisell vieraili METSO 16 -harjoituksessa Kainuussa.
9.6.2016 | 8.22
Maavoimien komentaja tarkasti METSO 16 -harjoituksen
Kainuun prikaati

Maavoimien komentaja tarkasti METSO 16 -harjoituksen

Kainuun Vuosangassa perjantaista lähtien käynnissä ollut alueellinen taisteluharjoitus METSO 16 on koonnut lähes 3 600 sotilasta harjoittelemaan. Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen tarkasti harjoituksen ja sen joukkoja tiistaina.
7.6.2016 | 19.47
Yhteistyötä ja korkeaa motivaatiota Kainuun korvessa
Kainuun prikaati

Yhteistyötä ja korkeaa motivaatiota Kainuun korvessa

Vuosangassa käynnissä oleva METSO 16 -harjoitus on mukana oleville joukoille todellinen näytön paikka. Sen lisäksi, että osalle varusmiehistä harjoitus on heidän loppusotansa, myös harjoituksessa oleva kansainvälinen yhteistoiminta on tuonut joukkojen harjoitteluun lisämotivaatiota.
6.6.2016 | 10.52
´