Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatin alokkailla sotilasvala ja -vakuutus Lapinlahdella ja Kajaanissa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 29.1.2024 13.17
Tiedote

Kainuun prikaatin alokkaiden vala- ja vakuutuspäiviä vietetään 9.2. Lapinlahdella ja 10. ja 11.2. Kajaanissa.

Perjantaina vuorossa ovat Kainuun tykistörykmentin ja Kuopion huoltopataljoonan 664 alokasta Valio Areenalla Lapinlahdella.  

Lauantaina valapäivää viettävät Pohjan pioneeripataljoonan ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaat varuskunnassa Kajaanissa ja sunnuntaina Kainuun jääkäripataljoonan alokkaat niin ikään varuskunnassa. 

Ohjelma Lapinlahdella 9.2. 

 • 11.00 Sotilasvakuutus, Monitoimitalo 
 • 11.55 Ilmavoimien ylilento (säävaraus) 
 • 12.00 Sotilasvala, Valio Areena 
 • n. 13.00 Ohimarssi, Asematie  
 • 14.00 Valalounas alokkaille läheisineen, Matin ja Liisan koulun urheilukenttä, Liikuntapuisto 

Lisäksi liikuntapuiston piha-alueella järjestetään kalustonäyttely ja tutustumiskohteet alueen koululaisille kello 8.30-15 ja seppele lasketaan Lapinlahden sankarihautausmaalla kello 10. 

Valat ja vakuutuksen vastaanottaa prikaatin komentaja, prikaatikenraali Ari Laaksonen. Valajoukkoja komentaa esikuntapäällikkö everstiluutnantti Jukka Vuorisalmi ja valahartauden toimittavat kenttärovasti Heikki Korva sekä ortodoksinen pastori Arto Leskinen. Vakuutus- ja valakaavan esilukijana toimii kuulantyöntäjä Senja Mäkitörmä

Puolustusvoimien seppeleen laskee Sankarihautausmaalla Kainuun prikaatin komentaja prikaatikenraali Ari Laaksonen yhdessä Lapinlahden kunnanjohtaja Henri Ruotsalaisen ja seurakuntapastori Petteri Suomalaisen kanssa. 

Sotilaspoliisi ohjaa liikennettä eri paikoitusalueille Lapinlahdella. Käyttöön on varattu Valio Areenan eteläpuolella oleva Haminamäen tekonurmikentän paikoitusalue sekä Matin ja Liisan liikenneaseman eteläpuolella oleva Peltoniemen paikoitusalue. Jälkimmäiseltä ajetaan non stop -bussikuljetus tapahtuma-alueelle ja takaisin. 

Ohimarssi toteutetaan Asemakadulla ja se vaikuttaa liikenteeseen noin kello 13-14 reitillä Asematie-Tunnelitie-Kivistöntie-Linnansalmetie-Asematie.  

» Lisätietoa Lapinlahden valatapahtumaan tulijoille

Maanpuolustuspäivä Lapinlahdella 

Lapinlahdella vietetään samalla perjantaina maanpuolustuspäivää ja Intti tutuksi -päivää.  

Liikuntapuistossa esitellään valalle osallistuvien joukkoyksiköiden kalustoa. Kalustonäyttelyn yhteydessä maanpuolustuspäivään osallistuvien oppilaitosten koululaisia perehtyy Puolustusvoimien toimintaan ja kalustoon varusmiesten opastamina. Lisäksi Lapinlahden yläkoulun, lukion ja ammattiopiston oppilaille järjestetään Intti tutuksi -luennot aamupäivän aikana. 

Turvallisuusseminaari ja kirkkokonsertti Lapinlahdella 

Pohjois-Savon aluetoimisto ja Lapinlahden kunta järjestävät turvallisuusseminaarin lukion Lapinlahti-salissa torstaina 8.2. kello 17. Seminaarin teemana on kokonaisturvallisuus ja Nato. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

» Lisätietoja seminaarista

Lapin sotilassoittokunnan kirkkokonsertti Lapinlahden kirkossa

Lapin sotilassoittokunta esiintyy Lapinlahden kirkossa torstaina 8.2. kello 19. Valakiertueen kirkkokonsertissa esitetään tunnelmallista puhallinorkesterimusiikkia Suomesta ja ulkomailta. Orkesteria johtaa kapellimestari Inka Puhakka. Konsertti on kaikille avoin ja maksuton, ohjelma 5 €.

» Lisätietoa konsertista

Ohjelma Kajaanissa lauantaina 10.2.

Pohjan pioneeripataljoona ja Pohjois-Suomen viestipataljoona 

 • 9.00 vala ortodoksisille alokkaille, Kajaanin ortodoksinen kirkko, Sammonkatu 17 
 • 10.30 sotilasvakuutus, varuskunnan auditorio 
 • 11.25 Ilmavoimien ylilento (säävaraus)  
 • 11.30 sotilasvala, paraatikenttä 

Valan ja vakuutuksen vastaanottaa prikaatin komentaja prikaatikenraali Ari Laaksonen ja valajoukkoja komentaa esikuntapäällikkö everstiluutnantti Jukka Vuorisalmi. Vakuutus- ja valakaavan esilukijana toimii Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Jussi Rämet. Valahartauden toimittaa ortodoksisessa kirkossa pastori Reijo Marjomaa ja valakentällä kenttärovasti Heikki Korva

Päivän tilaisuuksiin osallistuu 701 alokasta. 

» Lisätietoa lauantaina valatilaisuuksiin tulijoille

Ohjelma Kajaanissa sunnuntaina 11.2.

Kainuun jääkäripataljoona 

 • 10.30 sotilasvakuutus, varuskunnan auditorio  
 • 11.25 Ilmavoimien ylilento (säävaraus) 
 • 11.30 sotilasvala, paraatikenttä 

Valan ja vakuutuksen vastaanottaa prikaatin komentaja prikaatikenraali Ari Laaksonen ja valajoukkoja komentaa esikuntapäällikkö everstiluutnantti Jukka Vuorisalmi. Vakuutus- ja valakaavan esilukijana toimii Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Jussi Rämet. Valahartauden toimittaa valakentällä kenttärovasti Heikki Korva

Päivän tilaisuuksiin osallistuu 445  alokasta. 

» Lisätietoa sunnuntaina valatilaisuuksiin tulijoille

Musiikista koko viikonlopun ajan vastaa Lapin sotilassoittokunta. Valatapahtumia ei striimata. 

Turvallisuusjärjestelyjen vuoksi Kajaanissa valatapahtumiin pääsy edellyttää ennakkoilmoittautumista henkilötietoineen 7.2. kello 9 mennessä.  

Kainuun prikaati järjestää perinteisesti talvivalatapahtuman rekrytointialueellansa paikkakunnilta tulevien pyyntöjen perusteella yhden tai kahden pataljoonan voimin. Kesävala pidetään yhtenä päivänä Kajaanissa Vimpelinlaakson urheilustadionilla. 

´