Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatin vala- ja vakuutustapahtumat varuskunnassa

Sunnuntai 11.2.2024

Kainuun prikaatin alokkaat vannovat sotilasvalansa tai antavat sotilasvakutuksensa kolmessa erässä helmikuussa. Tässä tapahtumajulkaisussa on tietoa sunnuntain 11.2. päivästä varuskunnassa, jossa ovat mukana Kainuun jääkäripataljoonan alokkaat.

HUOM!

Ota pukeutumisessa huomioon vallitseva sää. Viikonlopuksi on ennustettu kylmää pakkassäätä ja valatapahtuma on kokonaisuudessaan ulkoilmatapahtuma. Esitämme myös koirien jättämistä kotiin. 

Varatkaa riittävästi aikaa varuskuntaan saapumiseen. Henkilöllisyyden tarkastaminen vie aikaa ja tulijoita on paljon. Sotilaskoti palvelee kello 9 alkaen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen valapäivään kulunvalvontaa sekä paikoitus- ja ruokailujärjestelyjä varten tapahtuu nettilomakkeella 7.2.2024 kello 9 mennessä osoitteessa bit.ly/124vala. 

Puolustusvoimien turvallisuustason mukaisesti tarkistamme täysi-ikäisten tulijoiden henkilöllisyyden varuskuntaan saavuttaessa (passi, henkilökortti tai 1.1.1990 jälkeen myönnetty ajokortti). Pääsy varuskuntaan edellyttää ilmoittautumista em. nettilomakkeella. Varaa henkilöllisyystodistus valmiiksi saapuessasi varuskuntaan! Alle 18-vuotiailta ei tarkisteta henkilöllisyyttä ja heistä riittää ilmoittautumisessa lukumäärä.

Huom! Jos alokkaasi on ortodoksi, hän voi halutessaan vannoa sotilasvalan lauantaina 10.2. kello 9 ortodoksivalalla Kajaanin Kristuksen kirkastumisen kirkossa (Kirkkokatu 17). Tarkista alokkaaltasi, jotta osaat ilmoittautua oikean päivän tapahtumaan! 

Ohjelma

  • 10.30    Sotilasvakuutus, Varuskunnan auditorio
  • 11.30    Sotilasvala, Paraatikenttä

Sotilasvalan ja -vakuutuksen vastaanottaa Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Ari Laaksonen. Valajoukkoja komentaa everstiluutnantti Jukka Vuorisalmi. Valakaavan esilukijana toimii Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Jussi Rämet. Valahartauden pitää sotilaspastori Jukka Erkkilä valakentällä. Musiikista vastaa Lapin sotilassoittokunta.

Kainuun jääkäripataljoonan ortodoksialokkaat osallistuvat halutessaan ortodoksiselle valalle lauantaina 10.2. Kajaanin Kristuksen kirkastumisen kirkossa (Kirkkokatu 17) kello 9. Tähän valatilaisuuteen osallistuvat alokkaat marssivat myös ohimarssissa varsinaisen valatilaisuuden jälkeen. 

Valokuvaus tilaisuuksissa

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa kuvata, mutta paraatikentän keskelle pääsevät vain median edustajat varuskunnan tiedottajan opastamana. Valatilaisuutta ei striimata.


Liikenne

Valaopasteet ohjaavat liikennettä VT5:ltä ja VT6:lta varuskuntaan. Etelästä Kajaaniin saapuvien on huomioitava, että varuskuntaan pääsee ainoastaan VT6:lta (Sotkamontie), ei Vimpelinlaakson urheilualueen kautta. Jotkin navigaattorit opastavat varuskuntaan virheellisesti.

Ruokailu ja sotilaskoti

Valalounas (hernekeitto, mehu, leipä + margariini) on tarjolla ohimarssin jälkeen perusyksikön tiloissa. Tarjolla on myös erityisruokavalio niille, joille hernekeitto ei sovellu. 

Kajaanin sotilaskotiyhdistys palvelee koko tilaisuuksien ajan molemmissa kerroksissa ja on avoin kello 9 alkaen.

WC

Käytössä ovat Sotilaskotikiinteistön wc-tilat alakerrassa sekä yläkerran auditorion lämpiössä ja varuskuntaravintolan wc-tilat. Inva-wc:t, joissa on myös tilavampaa asioida pienten lasten kanssa, löytyvät Sotilaskodin alakerrasta ja varuskuntaravintolasta.

Missä se oma alokas onkaan?

Omaa alokasta on vaikea löytää satojen samanasuisten joukosta. Tilannetta helpottaa yllä oleva valaryhmityskartta, josta hahmottaa valakentän ja yksiköiden sijainnin siellä.

Virallisesti valatilaisuus alkaa paraatikentällä kello 11.30, mutta seurattavaa on jo ennen sitä, kun joukot marssivat ja asettautuvat valaryhmitykseen kentälle. Ennen valatilaisuutta kello 10.30 sotilasvakuutuksen valinneet alokkaat antavat sotilasvakuutuksen. Tähän tilaisuuteen osallistuvat heidän läheisensä.

Huom! Alokas valitsee itse, osallistuuko vala- tai vakuutustilaisuuteen. Tarkista omalta alokkaaltasi hänen valitsemansa tilaisuus (vakuutus/vala).

Ohimarssi marssitaan paraatikentällä eikä yleisön tarvitse siirtyä kentältä pois. 

Ohimarssin jälkeen luovutetaan aseet ja suoritetaan lomatarkastus ennen kenttälounasta, joka on tarjolla yleisölle heti ohimarssin jälkeen perusyksiköissä. Varusmiehet siirtyvät läheistensä luo lomatarkastuksen jälkeen. Valaloma alkaa ruokailun jälkeen.

Tilaisuudet ovat sotilasvakuutusta lukuun ottamatta ulkotilaisuuksia, joten kannattaa varautua sään mukaisella vaatetuksella ja jalkineilla. Kovalla pakkasella lämmittelemään pääsee sisätiloihin perusyksiköiden alahalleihin.

Palaute

Kysymme tapahtumasta jälleen palautetta. Voit antaa risuja ja ruusuja lomakkeella osoitteessa bit.ly/124palaute 9.-18.2.2024. 
 

Kohderyhmät: media, kansalaiset


´