Hyppää sisältöön

Lapin sotilassoittokunnan valakiertueen kirkkokonsertti

Torstai 8.2.2024 klo 19.00

Nykymuotoinen Lapin sotilassoittokunta saapuu Rovaniemeltä sotilasvalakiertueellaan ensimmäistä kertaa Lapinlahdelle. 

Kainuun prikaatin alokkaat vannovat sotilasvalansa tai antavat sotilasvakuutuksensa kolmessa erässä helmikuussa. Pe 9.2. Lapinlahdella järjestettävissä tilaisuuksissa vuorossa ovat Kainuun tykistörykmentti ja Kuopion huoltopataljoona. Tilaisuuksien musiikista vastaava Lapin sotilassoittokunta konsertoi edellisenä iltana to 8.2. klo 19 Lapinlahden kirkossa. 

Jääkäriprikaatiin kuuluva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ammattipuhallinorkesteri ja EU:n pohjoisin sotilassoittokunta. ”Puolen Suomen soittokunnan” soittotoiminta-alue kattaa Lapin lisäksi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun.

Puolustusvoimien ja sidosryhmien tilaisuuksien lisäksi Lapin sotilassoittokunta tuottaa monipuolisesti omia konsertteja.

Lapinlahden kirkossa Lapin sotilassoittokunta esittää tunnelmallista puhallinorkesterimusiikkia Suomesta ja ulkomailta. Orkesteria johtaa vuoden alussa intendentin tehtävässä Lapin sotilassoittokunnassa aloittanut kapellimestari Inka Puhakka. 

Sinfonisen puhallinorkesterin lisäksi konsertissa kuullaan perinteisintä suomalaista puhallinkokoonpanoa, vaskiseitsikkoa. Vääpeli Sari Pietikäisen johtama Lapin sotilassoittokunnan vaskiseitsikko esittää Jean Sibeliuksen Petite suiten. 

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan puhallinmusiikista ja virittäytymään sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuden arvokkaaseen tunnelmaan! 


Ohjelma

Timo Forsström: Liehu

Jean Sibelius:Petite suite (sov. Holger Fransman)

I Prelude
II Andantino
III Minuet

Lapin sotilassoittokunnan vaskiseitsikko
johtaja: Sari Pietikäinen

Jukka-Pekka Lehto: Un ballo degli alberi

Samuel Barber: Adagio for strings (sov. Jarkko Aaltonen)

Frank Ticheli: Shenandoah

Trad.: Vala-laulu

to 8.2. klo 19
Lapinlahden kirkko, Lapinlahti
Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa 

Kohderyhmät: kansalaiset, media


´