Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatin vala- ja vakuutustapahtumat varuskunnassa

Lauantai 10.2.2024

Kainuun prikaatin alokkaat vannovat sotilasvalansa tai antavat sotilasvakuutuksensa kolmessa erässä helmikuussa. Tässä tapahtumajulkaisussa on tietoa lauantain 10.2. päivästä varuskunnassa, jossa ovat mukana Pohjan pioneeripataljoonan ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaat.

HUOM!

Ota pukeutumisessa huomioon vallitseva sää. Viikonlopuksi on ennustettu kylmää pakkassäätä ja valatapahtuma on kokonaisuudessaan ulkoilmatapahtuma. Esitämme myös koirien jättämistä kotiin. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen valapäivään kulunvalvontaa sekä paikoitus- ja ruokailujärjestelyjä varten tapahtuu nettilomakkeella 7.2.2024 kello 9 mennessä osoitteessa bit.ly/124vala

Puolustusvoimien turvallisuustason mukaisesti tarkistamme täysi-ikäisten tulijoiden henkilöllisyyden varuskuntaan saavuttaessa (passi, henkilökortti tai 1.1.1990 jälkeen myönnetty ajokortti). Pääsy varuskuntaan edellyttää ilmoittautumista em. nettilomakkeella. Varaa henkilöllisyystodistus valmiiksi saapuessasi varuskuntaan! Alle 18-vuotiailta ei tarkisteta henkilöllisyyttä ja heistä riittää ilmoittautumisessa lukumäärä.

Ohjelma

  • 09.00    Ortodoksivala, Kajaanin Kristuksen kirkastumisen kirkko, Kirkkokatu 17
  • 10.30    Sotilasvakuutus, Varuskunnan auditorio
  • 11.30    Sotilasvala, Paraatikenttä

Sotilasvalan ja -vakuutuksen vastaanottaa Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Ari Laaksonen. Valajoukkoja komentaa everstiluutnantti Jukka Vuorisalmi. Valakaavan esilukijana toimii Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Jussi Rämet. Valahartauden pitää Kajaanin ortodoksisen kappeliseurakunnan kirkkoherra Heikki Harvola ortodoksisella valalla ja kenttärovasti Heikki Korva valakentällä. Musiikista vastaa Lapin sotilassoittokunta.

Ortodoksiselle valalle osallistuvat Pohjois-Suomen viestipataljoonan ja Pohjan pioneeripataljoonan ortodoksialokkaiden lisäksi Kainuun jääkäripataljoonan ortodoksialokkaat. Tähän valatilaisuuteen osallistuvat alokkaat marssivat myös ohimarssissa varsinaisen valatilaisuuden jälkeen. 

Valokuvaus tilaisuuksissa

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa kuvata, mutta paraatikentän keskelle pääsevät vain median edustajat varuskunnan tiedottajan opastamana. Kainuun Sanomat lähettää suoraa livelähetystä valakentältä nettisivuillaan lauantaina. 

Liikenne

Valaopasteet ohjaavat liikennettä VT5:ltä ja VT6:lta varuskuntaan. Etelästä Kajaaniin saapuvien on huomioitava, että varuskuntaan pääsee ainoastaan VT6:lta (Sotkamontie), ei Vimpelinlaakson urheilualueen kautta. Jotkin navigaattorit opastavat varuskuntaan virheellisesti.

Ruokailu ja sotilaskoti

Valalounas (hernekeitto, mehu, leipä + margariini) on tarjolla ohimarssin jälkeen perusyksikön tiloissa. Tarjolla on myös erityisruokavalio niille, joille hernekeitto ei sovellu. 

Kajaanin sotilaskotiyhdistys palvelee koko tilaisuuksien ajan molemmissa kerroksissa ja on avoin kello 9 alkaen.

Käytössä ovat Sotilaskotikiinteistön wc-tilat alakerrassa sekä yläkerran auditorion lämpiössä ja varuskuntaravintolan wc-tilat. Inva-wc:t, joissa on myös tilavampaa asioida pienten lasten kanssa, löytyvät Sotilaskodin alakerrasta ja varuskuntaravintolasta.

Missä se oma alokas onkaan?

Omaa alokasta on vaikea löytää satojen samanasuisten joukosta. Tilannetta helpottaa yllä olevavalaryhmityskartta, josta hahmottaa valakentän ja yksiköiden sijainnin siellä.

Virallisesti valatilaisuus alkaa paraatikentällä kello 11.30, mutta seurattavaa on jo ennen sitä, kun joukot marssivat ja asettautuvat valaryhmitykseen kentälle. Ennen valatilaisuutta kello 9 vannovat valan ortodoksiset alokkaat ja kello 10.30 sotilasvakuutuksen valinneet alokkaat antavat sotilasvakuutuksen. Näihin tilaisuuksiin osallistuvat vain heidän läheisensä.

Huom! Alokas valitsee itse, osallistuuko vala- tai vakuutustilaisuuteen. Tarkista omalta alokkaaltasi hänen valitsemansa tilaisuus (vakuutus/vala).

Ohimarssi marssitaan paraatikentällä eikä yleisön tarvitse siirtyä kentältä pois. 

Ohimarssin jälkeen luovutetaan aseet ja suoritetaan lomatarkastus ennen kenttälounasta, joka on tarjolla yleisölle heti ohimarssin jälkeen perusyksiköissä. Varusmiehet siirtyvät läheistensä luo lomatarkastuksen jälkeen. Valaloma alkaa ruokailun jälkeen.

Tilaisuudet ovat ortodoksista valaa ja sotilasvakuutusta lukuun ottamatta ulkotilaisuuksia, joten kannattaa varautua sään mukaisella vaatetuksella ja jalkineilla. Kovalla pakkasella lämmittelemään pääsee sisätiloihin perusyksiköiden alahalleihin.

Palaute

Kysymme tapahtumasta jälleen palautetta. Voit antaa risuja ja ruusuja lomakkeella osoitteessa bit.ly/124palaute 9.-18.2.2024. 

Kohderyhmät: media, kansalaiset


´