Hyppää sisältöön

Ilmapuolustusharjoitus 1/18

Valtakunnallinen ilmapuolustusharjoitus 1/18 toteutetaan 15.–24.5.2018 Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueella.

Kaksivaiheinen harjoitus koostuu ampuma- ja taisteluvaiheesta. Ampumavaiheen 15.-19.5.2018 aikana käytetään kovia ampumatarvikkeita, joita ei käytetä taisteluvaiheen 20.-24.5. aikana. Harjoitukseen osallistuu joukkoja kaikista puolustushaaroista. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1500 henkilöä.

Harjoituksen johtaa ilmatorjunnan tarkastaja, eversti Sami-Antti Takamaa. Harjoituksen johto- ja valmisteluvastuu on Ilmasotakoululla ja tukivastuu Karjalan prikaatilla.

Harjoituksen päämääränä on parantaa reserviläisten, varusmiesten sekä henkilökunnan osaamista ilmatorjunnan sekä ilmapuolustuksen eri tehtävissä operatiiviseen tehtävään harjaantumiseksi. Lisäksi kehitetään maavoimien, ilmavoimien ja merivoimien joukkojen yhteistoimintaa ilmapuolustustehtävissä.

Jääkäriprikaatin taisteluharjoitus PUUKKO 20 Sodankylä–Pokka–Tieva alueella
Jääkäriprikaati

Jääkäriprikaatin taisteluharjoitus PUUKKO 20 Sodankylä–Pokka–Tieva alueella

Jääkäriprikaatin taisteluharjoitus PUUKKO 20 järjestetään Sodankylä–Pokka–Tieva alueella 26.11.–4.12.2020. Harjoituksen tavoitteena on kehittää varusmiesten, reserviläisten ja henkilökunnan osaamista taistelutekniikassa ja -taktiikassa sekä aselajien välisessä yhteistoiminnassa, erityisesti ilmatorjunnan ja jalkaväkijoukkojen kesken Pohjois-Suomen alueella. Harjoitus on myös joulukuussa kotiutuvien varusmiesten loppuharjoitus, joka harjoittaa ja testaa joukon taistelukestävyyttä sekä huolto- ja logistiikkaketjua Lapin vaativissa olosuhteissa.
16.11.2020 | 7.37
Ilmapuolustusharjoitus - iso kokonaisuus
Jääkäriprikaati

Ilmapuolustusharjoitus - iso kokonaisuus

Ilmapuolustajat ovat jälleen kokoontuneet Lohtajan Vattajanniemelle hiomaan taitojaan. Ulkopuolisille tämä näyttäytyy Keski-Pohjanmaalle suuntautuvina keskitysmarsseina sekä Perämeren ja Pohjanlahden päällä hävittäjien tiivistysvanoina. Ilmapuolustusharjoitus on kuin kesäinen rantafestivaali, esiintyjinä ovat vastustajaa kuvaavat ilma-alukset ja yleisönä näiden torjumista harjoittelevat joukot niin maalla kuin ilmassa. Mitä kaikkea esiintymislavan takana tapahtuukaan, siitä seuraavassa.
14.11.2018 | 7.55
Ilmapuolustusharjoitus 118 Lohtajalla on päättynyt
Karjalan prikaati

Ilmapuolustusharjoitus 118 Lohtajalla on päättynyt

Valtakunnallinen ilmapuolustusharjoitus 118 on päättynyt Lohtajalla tänään. Harjoituksen johtaja, eversti Sami-Antti Takamaa kiittää osallistuneita joukkoja.
24.5.2018 | 22.14