Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Maavoimien mekanisoitu harjoitus (Arrow 17)

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 17 järjestetään Panssariprikaatin johtamana Pohjankankaalla Niinisalossa 2.-13.5.2017.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää mekanisoitujen joukkojen yhteistoimintaa ja suorituskykyä hyökkäystaistelussa.

Maavoimien mekanisoituun harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista, Porin prikaatista, Karjalan prikaatista, Uudenmaan prikaatista, Jääkäriprikaatista, Utin jääkärirykmentistä ja Maasotakoulusta. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on enimmillään noin 2200 henkilöä. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja eversti Pekka Järvi.

Harjoituksessa toimii noin 130 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa. Alueella on myös helikopteritoimintaa. Taisteluharjoitusvaiheessa Ilmavoimat toteuttaa alueella hävittäjälentosuorituksia. Ampumavaiheen jälkeen Niinisalossa jatkuu Porin prikaatin johtama tykistön ampumaharjoitus Nuoli 17, joka päättyy 20.5.

Harjoitukseen osallistuu Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen komppania noin 125 sotilaan vahvuudella ja Norjan maavoimien Pohjoisen prikaatin mekanisoitu joukkue noin 50 sotilaan vahvuudella. Yhdysvaltalaisen jalkaväkikomppanian pääkalustona ovat panssaroidut Stryker-miehistönkuljetusajoneuvot ja norjalaisten kalustona CV90-rynnäkköpanssarivaunut. Harjoituksen osana järjestetään panssaritaktinen opetustilaisuus, johon osallistuu edustajia Ruotsista, Tanskasta ja Virosta. 

Maavoimien mekanisoitu harjoitus on maavoimien toimintasuunnitelman mukainen vuosittain järjestettävä kansallinen harjoitus, johon on avattu osallistumismahdollisuus kansainvälisten kumppaneiden harjoitusosastoille vuonna 2014. Puolustusministeriö on hyväksynyt harjoituksen osaksi Maavoimien vuoden 2017 kansainvälistä harjoitustoimintaa.

Arrow 17 - varusmiespalveluksen kohokohta
Maavoimat

Arrow 17 - varusmiespalveluksen kohokohta

Monelle varusmiehelle Arrow 17 on palveluksen huipentava loppusota. Harjoitukseen ei kuitenkaan osallistu ainoastaan suomalaisia varusmiehiä, vaan Arrow 17:ssä on harjoitellut asevelvollisia myös Norjan maavoimien pohjoisesta prikaatista.
12.5.2017 | 15.53
Yhteistoiminta Arrow 17 -harjoituksessa
Maavoimat

Yhteistoiminta Arrow 17 -harjoituksessa

Kansainvälinen harjoitus on yhteistoimintaa joukkojen, maiden ja eri aselajien välillä. Arrow 17 -harjoitus tarjoaa alustan harjoitella maiden välistä yhteistoimintaa ja yhteensopivuutta sekä kehittää näitä edelleen. Yhteisissä harjoituksissa myös maiden välinen taktinen osaaminen kasvaa.
11.5.2017 | 18.48
"Uudet suorituskyvyt toimivat erinomaisesti"
Maavoimat

"Uudet suorituskyvyt toimivat erinomaisesti"

Maavoimien mekanisoidussa harjoituksessa Arrow 17:ssä uudet suorituskyvyt ovat täydessä käytössä. Kaksi vuotta sitten ostetut Leopard 2 A6 -taistelupanssarivaunut, modernisoidut BMP-2-rynnäkköpanssarivaunut sekä tilannekuvaa luovat Orbiter 2B Mini UAS -minilennokit kehittävät Maavoimien liikkuvuutta, iskukykyä ja tilannekuvaa.
9.5.2017 | 17.57
Pohjoismaiset maavoimakomentajat Arrow 17-harjoituksessa
Maavoimat

Pohjoismaiset maavoimakomentajat Arrow 17-harjoituksessa

Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Seppo Toivonen toi pohjoismaiset kollegansa vierailulle maavoimien mekanisoituun harjoitukseen.
8.5.2017 | 21.49