Hyppää sisältöön

Upseereita uusiin tehtäviin

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 24.5.2022 10.17
Tiedote

Puolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin kesän aikana. Eversti Henrik Elo on määrätty Ilmavoimien operaatiopäälliköksi Ilmavoimien esikuntaan ja eversti Vesa Mäntylä on määrätty Ilmasotakoulun johtajaksi 1. kesäkuuta 2022 lukien. Kommodori Patrik Lillqvist on määrätty Rannikkolaivaston komentajaksi ja kommodori Sauli Rimmanen on määrätty Merivoimien henkilöstöpäälliköksi Merivoimien esikuntaan 1. heinäkuuta 2022 lukien.

1.6.2022 lukien

Eversti Henrik Elo on palvellut Ilmasotakoulun johtajana vuodesta 2019. Aiemmin hän on palvellut muun muassa sektorijohtajana Pääesikunnassa, apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, vastuualueen johtajana ja osastoesiupseerina Pääesikunnassa sekä hävittäjälentolaivueen komentajana Karjalan lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2009 ja Royal College of Defence Studies -kurssin Iso-Britanniassa 2018. Hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2017.

Eversti Vesa Mäntylä on palvellut osastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa vuodesta 2019. Aiemmin hän on palvellut muun muassa erityistehtävässä Pääesikunnassa, sektorijohtajana Pääesikunnassa, koulutuskeskuksen johtajana Ilmasotakoulussa sekä pääjohtokeskuksen päällikkönä Karjalan lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2011 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2019.

Komentaja Johan Tillander on määrätty Puolustusvoimien viestintäjohtajaksi Pääesikunnan viestintäosastolle. Hän palvelee tällä hetkellä apulaisosastopäällikkönä henkilöstöosastolla Merivoimien esikunnassa.

Everstiluutnantti Markus Leivo on määrätty Ilmavoimien valmiuspäälliköksi Ilmavoimien esikuntaan. Hän palvelee tällä hetkellä Ilmavoimien komentajan edustajana Pääesikunnan suunnitteluosastolla.

Komentaja Jan Brunberg on määrätty Rannikkolaivaston 6. pintatorjuntalaivueen komentajaksi. Hän palvelee tällä hetkellä tasavallan presidentin 1. adjutanttina. 

Everstiluutnantti Tino Savolainen on määrätty tasavallan presidentin 1. adjutantiksi. Hän palvelee tällä hetkellä tasavallan presidentin 2. adjutanttina. 

Everstiluutnantti Ville Hukkanen on määrätty tasavallan presidentin 2. adjutantiksi. Hän palvelee tällä hetkellä tasavallan presidentin 3. adjutanttina. 

Komentajakapteeni Anna Eronen on määrätty tasavallan presidentin 3. adjutantiksi. Hän palvelee tällä hetkellä operatiivisella osastolla Merivoimien esikunnassa.

Everstiluutnantti Petri Sipilä on määrätty Lapin aluetoimiston päälliköksi Jääkäriprikaatiin. Hän palvelee tällä hetkellä apulaisosastopäällikkönä koulutusosastolla Maavoimien esikunnassa.

Majuri Aki Väisänen on määrätty Lentotekniikkalaivueen komentajaksi Karjalan lennostoon. Hän palvelee tällä hetkellä apulaisosastopäällikkönä Karjalan lennoston esikunnassa.

1.7.2022 lukien

Kommodori Patrik Lillqvist on määrätty Rannikkolaivaston komentajaksi. Hän palvelee tällä hetkellä Merivoimien henkilöstöpäällikkönä Merivoimien esikunnassa. Aiemmin hän on palvellut muun muassa apulaisosastopäällikkönä Merivoimien esikunnassa, osastoesiupseerina Pääesikunnassa, osastopäällikkönä Rannikkolaivastossa sekä laivueen komentajana Saaristomeren meripuolustusalueella. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2003 ja hänet ylennettiin kommodoriksi vuonna 2020.

Kommodori Sauli Rimmanen on määrätty Merivoimien henkilöstöpäälliköksi Merivoimien esikuntaan. Hän palvelee tällä hetkellä Puolustusvoimien operaatiokeskuksen päällikkönä Pääesikunnan operatiivisella osastolla. Aiemmin hän on palvellut muun muassa osastoesiupseerina Naton merivoimaesikunnassa (Allied Maritime Command, MARCOM), laivueen komentajana Rannikkolaivastossa ja sektorijohtajana Merivoimien esikunnassa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2009 ja hänet ylennettiin kommodoriksi vuonna 2021.

Everstiluutnantti Teemu Hassi on määrätty Reserviupseerikoulun kurssin johtajaksi Maasotakouluun. Hän palvelee tällä hetkellä yhteysupseerina USEUCOM:n esikunnassa.

Everstiluutnantti Pekka Kinnunen on määrätty Satakunnan tykistörykmentin komentajaksi Porin prikaatiin. Hän palvelee tällä hetkellä osastoesiupseerina suunnitteluosastolla Maavoimien esikunnassa.

1.8.2022 lukien

Komentaja Jan-Erik Aitos on määrätty esikuntapäälliköksi Rannikkolaivastoon. Hän palvelee tällä hetkellä kansallisena sotilasedustajana Naton sotilasstrategisessa esikunnassa ja komentorakenteessa (Supreme Headquarters Allied Powers Europe, SHAPE and Allied Command Operations, ACO).

Everstiluutnantti Janne Rautiainen on määrätty Pääesikunnan logistiikkaosaston kehittämissektorin johtajaksi. Hän palvelee tällä hetkellä kansallisena varaedustajana Naton sotilasstrategisessa esikunnassa ja komentorakenteessa (Supreme Headquarters Allied Powers Europe, SHAPE and Allied Command Operations, ACO).

Everstiluutnantti Jukka Saarela on määrätty esikuntapäälliköksi Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen esikuntaan. Hän palvelee tällä hetkellä Maavoimien tutkimuskeskuksen johtajana Maasotakoulussa.

Everstiluutnantti Ilkka Vaara on määrätty operaatiopäälliköksi Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskukseen. Hän palvelee tällä hetkellä suunnittelusektorin johtajana Pääesikunnan johtamisjärjestelmäosastolla.

Everstiluutnantti Mikko Kuokka on määrätty Jalkaväkikoulun johtajaksi Maasotakouluun. Hän palvelee tällä hetkellä Lapin jääkäripataljoonan komentajana Jääkäriprikaatissa.

Everstiluutnantti Sini Kouri on määrätty Lapin jääkäripataljoonan komentajaksi Jääkäriprikaatiin. Hän palvelee tällä hetkellä sektorinjohtajana operatiivisella osastolla Maavoimien esikunnassa.

Everstiluutnantti Mikko Sarantola on määrätty Ilmavoimien komentajan edustajaksi Pääesikuntaan, suunnitteluosaston strategisen suunnittelun sektorille. Hän opiskelee tällä hetkellä Joint Services Command and Staff Collegessa Isossa-Britanniassa.

Everstiluutnantti Paavo Kärnä on määrätty Pohjanmaan jääkäripataljoonan komentajaksi Porin prikaatiin. Hän palvelee tällä hetkellä Maanpuolustuskurssien apulaisjohtajana Maanpuolustuskorkeakoululla.

Everstiluutnantti Kari-Petri Huovinen on määrätty Maanpuolustuskurssien apulaisjohtajaksi Maanpuolustuskorkeakouluun.

Everstiluutnantti Ilkka Ikonen on määrätty Jääkäritykistörykmentin komentajaksi Panssariprikaatiin. Hän palvelee tällä hetkellä Euroopan unionin sotilasesikunnassa (European Union Military Staff, EUMS) Brysselissä.

´