Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitukset

Maavoimien paikallispuolustusharjoitukset järjestetään 6.-10. maaliskuuta 2017 pääkaupunki- ja Oulun seuduilla sekä Kaakkois-Suomessa.

Harjoitusten tavoitteena on parantaa paikallisjoukkojen valmiutta ja suorituskykyä sekä kehittää viranomaisten välistä yhteistoimintaa alueilla. Harjoituksiin liittyy vaativia moniviranomaistilanteita, joissa harjoitellaan käytännön johtamistoimintaa sekä yhteistyötä eri viranomaisten kesken siviiliväestön keskuudessa.

Kaartin jääkärirykmentin johtaman KEHÄ17-harjoituksen vahvuus on noin 800 henkilöä.  Harjoitusjoukot liikkuvat erityisesti Länsimäellä, Vuosaaressa, Laajasalossa, Herttoniemessä, Viikinmäessä ja Santahaminassa. Kainuun prikaatin johtamassa OULU17-harjoituksessa vahvuus on noin 630 henkilöä. Harjoitus näkyy viikon aikana useissa eri kohteissa Oulun kaupungin alueella ml. keskusta, satama, lentokenttä ja Hiukkavaara. Karjalan prikaatin johtaman KYMI1/17-harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 730 henkilöä. Joukot harjoittelevat Pahkajärvi - Kouvola - Mikkeli - Hamina -alueella.

 

Paikallispataljoonan voimavarat käyttöön
Karjalan prikaati

Paikallispataljoonan voimavarat käyttöön

-Kaakkois-Suomessa reserviläisten valmius tehtäviensä suorittamiseen on hyvä. Viime vuosina on ollut useita eri kertausharjoituksia ja vapaaehtoisia harjoituksia paikallispataljoonien ja sen osien harjoittamiseen, kertoo eversti Pertti Kuokkanen, Karjalan prikaatin apulaiskomentaja ja KYMI117 -harjoituksen johtaja.
9.3.2017 | 18.44
OULU17-harjoitus testaa viranomaisten välisen yhteistyön
Kainuun prikaati

OULU17-harjoitus testaa viranomaisten välisen yhteistyön

Parhaillaan käynnissä oleva OULU17-paikallispuolustusharjoitus keskittyy eri viranomaisten välisen yhteistyön testaamiseen ja kehittämiseen.
8.3.2017 | 18.56
Harjoittelu pääkaupunkiseudulla parantaa paikallisjoukkojen yhteistoiminta- ja suorituskykyä
Kaartin jääkärirykmentti

Harjoittelu pääkaupunkiseudulla parantaa paikallisjoukkojen yhteistoiminta- ja suorituskykyä

Viranomaisten yhteistoiminta kaikissa turvallisuustilanteissa pääkaupunkiseudulla vaatii yhteistä harjoittelua aidossa toimintaympäristössä.
7.3.2017 | 20.00
Kainuun prikaati

Puolustusvoimien ajoneuvo liikenneonnettomuudessa Oulussa

Oulussa tapahtui tiistaina 8.3. noin kello 8 aikaan liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena Puolustusvoimien henkilökuntaa.
8.3.2017 | 9.45
´