Hyppää sisältöön

KAAKKO16

Maavoimat järjestää KAAKKO16-harjoituksen 27.5.–2.6.2016 Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella (Hamina - Kouvola - Vekaranjärvi - Heituinlahti - Taipalsaari).

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 8000 varusmiestä, reserviläistä ja henkilökuntaan kuuluvaa useista Maavoimien joukko-osastoista, Meri- ja Ilmavoimista sekä rajavartiolaitoksesta. Harjoituksen tavoitteena on kehittää maavoimien joukkojen suorituskykyä Kaakkois-Suomen olosuhteissa yhteistoiminnassa muiden puolustushaarojen, rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien yhteisten suorituskykyjen kanssa.

Harjoitusjoukot liikkuvat sekä puolustusvoimien harjoitus- ja ampuma-alueilla että yksityisillä mailla. Harjoituksessa toimitaan lisäksi rakennetulla alueella kohteissa, joiden käytöstä on sovittu ennakkoon.

Harjoitusjoukkojen koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, joista voi aiheutua melua tai savua harjoituskohteiden lähistöllä. Harjoitukseen sisältyy lisäksi lento- ja helikopteritoimintaa.

Harjoituksen johtaa Maasotakoulun johtaja, eversti Asko Muhonen.

 

KAAKKO16

Julkaissut Maavoimat  27. toukokuuta 2016
KAAKKO16-harjoitus on päättynyt
Maasotakoulu

KAAKKO16-harjoitus on päättynyt

Maavoimien järjestämä KAAKKO16-harjoitus päättyi 2.6.2016. Harjoitukseen osallistui 28.5.–2.6.2016 yli 8500 varusmiestä, reserviläistä ja henkilökuntaan kuuluvaa lähes kaikista maavoimien joukko-osastoista, meri- ja ilmavoimista sekä Rajavartiolaitoksesta. Harjoituksen tavoitteena oli kehittää maavoimien joukkojen eri suorituskykyjä ja parantaa yhteistoimintaa kaikkien harjoitukseen osallistuneiden kesken.
2.6.2016 | 19.42
Suorituskykyä maa- ja merivoimien yhteistoiminnan kautta
Maavoimat

Suorituskykyä maa- ja merivoimien yhteistoiminnan kautta

Maavoimien ja merivoimien komentajat tarkastivat KAAKKO16-harjoituksen ja sen joukkoja tiistaina 31.5. Tarkastuksen aikana maavoimien komentaja korosti puolustushaarojen välisen yhteistoiminnan tärkeyttä sekä merivoimien ja ilmavoimien strategisten hankkeiden merkitystä myös maavoimille.
2.6.2016 | 11.21
´