Hyppää sisältöön

Arrow 22

Panssariprikaati johtaa Maavoimien mekanisoidun Arrow 22 -harjoituksen Pohjankankaalla Niinisalossa sekä Säkylässä 2. - 13. toukokuuta 2022. Harjoitukseen osallistuu lisäksi kansainvälisiä joukkoja Isosta-Britanniasta, Latviasta, USA:sta ja Virosta.

Arrow 22 -harjoituksen tarkoituksena on kehittää mekanisoitujen joukkojen toimintaa kansainvälisessä ympäristössä sekä kehittää kansainvälisen avun vastaanoton ja isäntämaan tuen antamisen suorituskykyä. Lisäksi tarkoituksena on kehittää puolustusvoimien yhteistä tulenkäyttöä.

Harjoituksen tavoitteena on lisäksi ylläpitää ja kehittää Maavoimien joukkojen osaamista ja suorituskykyä kotimaan puolustuksen tarpeisiin sekä luoda ja ylläpitää kansainvälistä yhteensopivuutta. Harjoitus tukee monipuolisesti maapuolustuksen suorituskykyjen kehittämistä ja henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista yksilö- ja joukkotasolla.

Arrow 22 -harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista, Porin prikaatista, Karjalan prikaatista, 1. ja 2. Logistiikkarykmenteistä, Utin jääkärirykmentistä, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Maavoimien esikunnasta sekä Maasotakoulun Panssarikoululta. Harjoitukseen liittyy myös Ilmavoimien ja Maavoimien lentotoimintaa. 

Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on noin 3400 henkilöä. Harjoituksessa on mukana noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa.

Isosta-Britanniasta osallistuvan harjoitusjoukon muodostaa noin 120 hengen panssarivaunukomppania.  Joukon pääkalustona on Challenger 2 -taistelupanssarivaunu. Latvian harjoitusjoukkona on jalkaväkijoukkue, jonka vahvuus on noin 40 henkeä.  Sen kalustona ovat Suomessa valmistetut Patrian uudet panssariajoneuvot. Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen (USAREUR) ratsuväkieskadroonan vahvuus harjoituskokoonpanossa on noin 110 henkilöä. Joukon pääkalustona harjoituksessa ovat Stryker -taisteluajoneuvot. Virolaisen harjoitusjoukon muodostaa 40 hengen panssarijääkärijoukkue, jonka kalustoa ovat CV9035 rynnäkköpanssarivaunut.

Uutiset

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 22 päättyy 
Karjalan prikaati Maavoimat Panssariprikaati Porin prikaati

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 22 päättyy 

Panssariprikaatin johtama Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 22 päättyy perjantaina, 13.5. Arrow 22 - harjoituksen tarkoituksena on kehittää mekanisoitujen joukkojen toimintaa kansainvälisessä ympäristössä sekä kehittää kansainvälisen avun vastaanoton ja isäntämaan tuen antamisen suorituskykyä.  Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja eversti Rainer Kuosmanen.
12.5.2022 | 10.43
Arrow haastaa myös paikallisjoukkoja
Maavoimat Panssariprikaati

Arrow haastaa myös paikallisjoukkoja

Arrow 22 -harjoituksessa on mukana Kanta-Hämeen maakuntakomppanian reserviläisiä. Maakuntakomppaniat ovat osa paikallisjoukkoja, joiden sodan ajan tehtäviin kuuluu muun muassa strategisten kohteiden suojaaminen, alueen valvonta ja vihollisten erikoisjoukkoja vastaan toimiminen. Rauhan aikana paikallisjoukkoja voidaan hyödyntää Puolustusvoimien virka-aputehtävissä ja muissa puolustusvalmiutta tehostavissa tehtävissä.
11.5.2022 | 18.15
Isäntämaan tuki on merkittävä osa myös Arrow 22- harjoituksen toteutusta
Maavoimat Panssariprikaati Porin prikaati Puolustusvoimien logistiikkalaitos

Isäntämaan tuki on merkittävä osa myös Arrow 22- harjoituksen toteutusta

Kansainvälisen harjoituksen logistiikan ja huollon suunnittelu ja toteutus vaativat mittavaa ennakkovalmistautumista isäntämaalta. Tällöin puhutaan Isäntämaan tuesta (Host Nation Support HNS).
7.5.2022 | 15.58
Arrow 22 -harjoituksen ensimmäinen taisteluvaihe Niinisalossa päättyy
Karjalan prikaati Maavoimat Panssariprikaati Porin prikaati

Arrow 22 -harjoituksen ensimmäinen taisteluvaihe Niinisalossa päättyy

Arrow 22 Maavoimien mekanisoidun harjoituksen ensimmäinen taisteluvaihe Niinisalon Pohjankankaalla päättyy tänään perjantaina. Osa harjoitusjoukoista palaa iltapäivällä kotivaruskuntiinsa. Harjoituksen ampumavaihe Niinisalossa alkaa sunnuntaina, 8.5. Osa joukoista siirtyy viikonlopun aikana Säkylään toiseen taisteluharjoitusvaiheeseen eikä osallistu kovapanosammuntoihin. 
6.5.2022 | 15.25
Elektroninen sodankäynti suojaa, paljastaa ja hyökkää keihään kärjessä 
Karjalan prikaati Maavoimat Panssariprikaati Porin prikaati

Elektroninen sodankäynti suojaa, paljastaa ja hyökkää keihään kärjessä 

Ylivertainen tilannetietoisuus parantaa menestystä, tiedustelu paljastaa vastustajan toiminnan ja oma toiminta suojataan.
5.5.2022 | 18.06

Seuraa harjoituksia!

#arrow22
#maavoimat

 Facebook.com/maavoimat
 Twitter.com/maavoimat
 Instagram.com/maavoimat

Harjoitusviestinnän yhteystiedot

Kirsi Lehto
puh. 0299 442414
[email protected] 

´