Hyppää sisältöön

Alueelliset tykistöharjoitukset

Maavoimien alueelliset tykistöharjoitukset järjestetään viikoilla 20 ja 21 Lapissa Rovajärven alueella, Vekaranjärvellä sekä Niinisalossa.

Alueellisten tykistöharjoitusten kokonaisuuteen kuuluu kolme eri harjoitusta. Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 5800 henkilöä, joista varusmiehiä on noin 4200. Harjoitusten tavoitteena on kehittää varusmiesten ja henkilökunnan osaamista yhtymän ja taisteluosaston tulenkäytössä sekä harjoitella aselajien välistä yhteistoimintaa nopeassa tilannekehyksessä.

Kainuun prikaatin johtama alueellinen tykistöharjoitus Pohjoinen 1 järjestetään 16–25.5.2016 Rovajärven alueella. Harjoitukseen osallistuu joukkoja Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista, Porin prikaatista sekä Maasotakoulusta yhteensä noin 2200. Lisäksi harjoitukseen liittyy kertausharjoitus, johon osallistuu noin 20 reserviläistä.

Karjalan prikaatin ja Porin prikaatin johtamat alueelliset tykistöharjoitukset Itä 1 sekä Länsi 1 järjestetään 16.–20.5.2016.

Alueellinen tykistöharjoitus Itä 1 ulottuu Vekaranjärven lähiharjoitusalueen sekä Pahkajärven alueille. Kokonaisvahvuus harjoituksessa on noin 1300 henkilöä, ja siihen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Kaartin jääkärirykmentistä, Maasotakoulusta ja Rajavartiolaitoksesta.

Alueellinen tykistöharjoitus Länsi 1 järjestetään Niinisalon Pohjankankaalla ja Hämeenkankaalla. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1300 henkilöä ja osallistuvat joukot ovat Porin prikaatista, Panssariprikaatista ja Uudenmaan prikaatista.

 

Maavoimien alueelliset tykistöharjoitukset

Julkaissut Maavoimat  29. helmikuuta 2016
Alueellinen tykistöharjoitus pohjoinen - suorituskykyisempinä kotivaruskuntiin
Kainuun prikaati

Alueellinen tykistöharjoitus pohjoinen - suorituskykyisempinä kotivaruskuntiin

Rovajärven alueella on käynyt viimeisen viikon aikana kova kuhina - alueellinen tykistöharjoitus pohjoinen 1 on koonnut yhteen 2200 sotilasta ja päälle 600 ajoneuvoa harjoittelemaan seudulle.
21.5.2016 | 13.30
Suorituskykyä yhteistoiminnasta
Karjalan prikaati

Suorituskykyä yhteistoiminnasta

Karjalan prikaati kouluttaa alueellisia joukkoja, joiden valmiuden ja eri aselajien yhteistoimintaa harjoitellaan säännöllisesti. Joukkojen suorituskyky ei kasva yksin. Yhteistoimintaa tulee harjoitella, jotta taistelun kaikki osat pelaavat keskenään ja tähtäävät samaan suuntaa. Meneillään oleva Alueellinen tykistön ampumaharjoitus ALTAH Itä 16.-20.5.2016 harjaannuttaakin osaamista sekä henkilökunnalle muun muassa johtamistoimintaa ja joukkotuotannon mukaisia tehtäviä.
20.5.2016 | 15.35
´