Ainutlaatuinen palveluskokemus Maavoimien esikunnasta

Maavoimien esikunta 12.7.2019 12.27
Uutinen
Kaksi varusmiestä seisoo kameran objektiivin päällä.

Harrastuneisuuden hyödyntämiseen varusmiespalveluksessa on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Erityistehtävä viestintävarusmiehenä Maavoimien esikunnassa on juuri sinua varten, jos olet perehtynyt esimerkiksi valokuvaukseen, graafiseen suunnitteluun tai sisältöjen tuottamiseen sosiaaliseen mediaan ja verkkoon.

Mikkelissä Maavoimien esikunnan viestintävarusmiehenä pääset hyödyntämään taitojasi ja oppimaan lisää. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla kaikkea edellä mainittua osaamista. Tärkeintä on motivaatio ja oppimisen halu.

Viestintävarusmiehenä pääset haastamaan ja kehittämään itseäsi jatkuvasti. Saat arvokasta työkokemusta ja koet asioita, joita varusmiespalveluksessa ei normaalisti pääse kokemaan.

— Olen saanut monipuolisesti kokemuksia erityistehtävän ajalta ja uskon tästä olevan hyötyä tulevaisuuttani ajatellen, kertoo valokuvausmies Rasmus Henneken.

Henneken jatkaa varusmiespalveluksensa jälkeen töitä valokuvauksen parissa, joten erityistehtävästä saatava kokemus on hänelle arvokasta.

— On hienoa nähdä erilaisia puolia Puolustusvoimista ja päästä työskentelemään ainutlaatuisessa työympäristössä, Henneken jatkaa.

Viestintävarusmiehen tehtäviin kuuluu monipuolista luovaa työskentelyä. Tehtävässä pääset tekemään paljon graafista suunnittelua, joissa voit käyttää luovuuttasi ja tuoda esille näkemyksiäsi. Kuitenkin vastapainona on myös muunlaisia tehtäviä; esimerkiksi paljon mielenkiintoisia haastatteluja ja erilaisia sisällöntuotanto -töitä muun muassa sosiaaliseen mediaan ja verkkoon.

Maavoimien esikunnassa työskentely on joiltakin osin poikkeavaa normaalista palveluksesta. Oma toimisto ja hyvä kalusto helpottavat työntekoa sekä lisäävät sen mukavuutta runsaasti. Majoitusolosuhteet poikkeavat tavanomaisesta varuskunnasta ja hyvät liikuntamahdollisuudet työpäivän aikana sekä vapaa-ajalla mahdollistavat kunnon ylläpidon.

Viestintävarusmiehen tehtävä Maavoimien esikunnassa tarjoaa sinulle erinomaisen mahdollisuuden kehittää itseäsi ja taitojasi myös varusmiespalveluksen aikana sekä oppi paljon hyödyllisiä työelämäntaitoja.

Kiinnostuitko tehtävästä?

Erityistehtävähaku on käynnissä ja hakemuksen voit täyttää osoitteessa https://varusmies.fi/erityistehtavat, josta löydät myös lisätietoa kaikista tehtävistä. Haku kaikkiin erityistehtäviin päättyy 28.7., joten hakemus kannattaa lähettää pian. Hakemus jätetään Puolustusvoimien sähköisessä asioinnissa.

Hakemuksen toimittaneista osa valitaan haastatteluihin ja joissakin tapauksissa lyhyeen soveltuvuustestiin. Valintatilaisuus järjestetään alokaskauden aikana.

Erityistehtävät alkavat välittömästi peruskoulutuskauden jälkeen, joten tieto valinnoista ilmoitetaan hyvissä ajoin.

Saapumiserästä 2/2019 valitaan Maavoimien esikuntaan kaksi varusmiestä. Palveluksen kesto heillä on 255 päivää.

Jos kiinnostuit viestintävarusmiehen tehtävästä, uskot omaavasi tarvittavia taitoja ja olet motivoitunut kehittämään itseäsi, hae meille!