Info-tilaisuudet maanomistajille Kaakko 19 -harjoituksesta

Maasotakoulu 1.11.2019 10.43
Tiedote
Kuvassa varusmiehet ovat maastossa maastopuvuissa ja täydessä varustuksessa Pohjoinen 18 -harjoituksessa Rovajärvellä kesällä 2018.
Harjoittelu ei ole aina mahdollista pelkästään Puolustusvoimien alueilla vaan siihen tarvitaan myös yksityisomistuksessa olevia maa-alueita. Kuva Rovajärveltä Pohjoinen 18 -harjoituksesta, PV:n harjoitusalueelta.

Maasotakoulu järjestää maanomistajille info-tilaisuudet Haminassa to 7.11.2019 kello 18 Haminan keskussotilaskodissa (Kadettikoulunkatu 5) ja Mäntyharjulla 13.11.2019 kello 18 virastotalolla (Koulutie 8, Mäntyharju) koskien Puolustusvoimien Kaakko 19 -pääsotaharjoitusta Haminan, Hollolan, Iitin, Jaalan, Kotkan, Kouvolan, Lahden, Loviisan, Mikkelin, Mäntyharjun, Porvoon, Pyhtään ja Virolahden alueilla 25.11.-5.12.2019. Tervetuloa infotilaisuuksiin!

Maasotakoulu johtaa Kaakko 19 -harjoituksen taisteluharjoitusvaiheen ja vastaa harjoituksen yleisjärjestelyistä.

Puolustusvoimilla on oikeus tilapäisesti käyttää muita kuin pysyvässä käytössään olevia kiinteistöjä, jos se on sotilaallisen harjoitustoiminnan tai puolustusvalmiuden kohottamisen kannalta välttämätöntä. Puolustusvoimat ei kuitenkaan saa aiheuttaa tarpeetonta haittaa tai vahinkoa omaisuudelle (Laki puolustusvoimista 11.5.2007/551 14§).

Harjoitustoiminta on tärkeä osa Puolustusvoimien antamaa koulutusta. Tällainen harjoittelu ei ole mahdollista pelkästään Puolustusvoimien pysyvässä käytössä olevilla alueilla vaan harjoitustoimintaan tarvitaan välttämättömästi myös yksityisomistuksessa olevia maa-alueita.

Lisätietoja Kaakko 19 -harjoituksesta Maavoimien tiedotteessa: http://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/puolustusvoimien-paasotaharjoitus-keskittyy-kaakon-puolustukseen

Seuraa Kaakko 19 -harjoitusta sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla:

#kaakko19

#pvpsh19

#yhdessävahva

#maavoimat

#merivoimat

#ilmavoimat

#maask