Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee pääkaupunkiseudulla

Kaartin jääkärirykmentti 14.8.2019 14.16 | Julkaistu suomeksi 20.4.2020 klo 11.00
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 19 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 9.-13.9.2019 pääkaupunkiseudulla. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 520 henkilöä, joka koostuu varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta.

Kaksi sotilasta vartioimassa portilla

Harjoituksen tavoitteena on valmiuden kehittäminen ja harjoittaminen sekä suorituskyvyn osoittaminen pääkaupunkiseudulla hybridiuhkien torjunnassa. Harjoitukseen liittyy myös paikallistason viranomaisyhteistyötoiminnan harjoittelu, jonka tavoitteena on harjoitella ja kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia.

Kehä 19 -paikallispuolustusharjoituksen joukkojen toiminta painottuu Helsingissä Pitäjänmäen, Munkkiniemen, Etelä-Haagan, Kumpulan ja Hakaniemen alueille sekä Keravalle. Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä.

Osassa kohteissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä. Tarkemmat paikat ja ajat löydät melutiedotteesta.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #paikallispuolustus #kehä19 #kaartjr.