Sotilasvala ja sotilasvakuutus Karjalan prikaatissa

Karjalan prikaati 7.2.2020 9.11
Tiedote

Saapumiserän 1/20 sotilasvala- ja -vakuutuspäivää vietetään Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä perjantaina 14.2.2020 klo 10.00-16.00.

Alokkaat voivat kutsua läheisiään seuraamaan päivän tapahtumia Vekaranjärvelle.

Kutsutuille ohjeita päivän kulusta:

Tapahtumiin ilmoittaudutaan alokkaalle erillisten ohjeiden mukaan.

Alokkaat, joiden läheisiin kuuluu ulkomaan kansalaisia, tulee toimittaa seuraavat tiedot yksikköön annettujen ohjeiden mukaisesti:

  • sukunimi
  • etunimet
  • syntymäaika
  • kansalaisuus
  • matkustusasiakirjan numero ( passi tai EU-kansalisilla henkilöllisyystodistus)
  • ammatti ja työnantaja

Ulkomaalaisilla on oltava kyseinen matkustusasiakirja mukanaan tullessaan varuskunta-alueelle ja esitettävä se sotilaspoliisin kysyessä. Ulkomaan kansalainen ei voi ilmoittautua itse, vaan sotilasalueella on aina oltava isäntä (alokas) ja isännän tulee ilmoittaa virailijoiden tiedot yksikköön.

Jos saavut autolla

Etelän suunnasta Kouvolasta päin, Vekaranjärvelle käännytään VT15:ltä Kouvolan jälkeen noin 35 km:n jälkeen vasempaan kohti "Varuskuntaa". Jos tulet Mikkelin suunnasta, käänny "Varuskuntaan" Tuohikotin ABC:n kohdalta.

Vekaranjärven sijainti KARTTA

Jos autoseurueessasi on huonosti liikkuvia, ilmoita ensimmäiselle liikennettä ohjaavalle sotilaspoliisille asiasta, jolloin hän osaa opastaa pysäköintipaikalle, josta saa kuljetusapua varuskunnan sisällä. Omalla autolla ei voi liikkua alueella.

Sujuvien liikennejärjestelyiden onnistumiseksi varaa aikaa tuloon ja poislähtöön alueelta sekä noudata ehdottomasti liikenteenohjaajan merkkejä mennen tullen. Läheisiä saapuu Vekaranjärvelle noin 7 000.

Jos varusmiehenne lähtee päivän päätteeksi kyydillänne pois varuskunnasta, hänen on tultava pysäköintialueelle noustakseen kyytiinne. Autolla liikutaan vain varuskunta-alueelta ulos.

Jos saavut junalla tai bussilla

Jos saavut Kouvolan matkakeskukseen, tarkista jatkoyhteys Vekaranjärvelle. Normaalien bussivuorojen (https://www.kouvola.fi/linja-5-3/) lisäksi ajetaan lisävuoro klo 10.00. Iltapäivällä ajetaan vastaavasti lisävuoro, joka lähtee Vekaranjärveltä klo 16.00. Normaalit bussivuorot Vekaranjärveltä Kouvolan matkakeskukseen https://www.kouvola.fi/linja-5-4/.

Liikenne

Sotilasvala- ja -vakuutuspäivään odotetaan noin 7 000 alokkaiden läheistä. Liikenne Kouvolan ja etenkin Vekaranjärven lähitiestöllä voi ruuhkautua aamupäivällä klo 9.00-11.00 ja iltapäivällä klo 15.00-17.00 välillä.