Hyppää sisältöön

1. Sotilaspoliisikomppania harjoittelee pääkaupunkiseudulla 8.-10.2.2021

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 5.2.2021 15.54
Tiedote
Sotilaspoliisit tähtäävät aseilla rakennuksen sisältä ulos.

Kaartin jääkärirykmentin 1. Sotilaspoliisikomppania harjoittelee Helsingissä, Sipoossa ja Vantaalla 8.-10.2. Heinäkuussa 2020 palveluksensa aloittaneet miehistötehtäviin koulutettavat varusmiehet harjoittelevat etsintää ja kiinniottoa niin maastossa kuin rakennuksissakin. Heille harjoitus on viimeinen yksikön oma harjoitus ennen niin kutsuttua loppusotaa Kehä 21 -paikallispuolustusharjoituksessa maaliskuussa.

Maanantaina 8.2. iltapäivällä joukot harjoittelevat Malminkartanossa Helsingissä. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita.

Tiistaina 9.2. harjoitus jatkuu Sipoon Pigbyssä. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita. Tiistai-iltana osa harjoitusjoukoista ryhmittyy jalan Itäsalmeen.

Keskiviikkona 10.2. aamupäivällä sotilaspoliisit harjoittelevat Itäsalmessa Helsingissä. Keskiviikon aikana sotilaspoliisit harjoittelevat myös Myyrmäessä Vantaalla sekä Helsingin Maunulassa ja Pohjois-Haagassa. Kaikissa kohteissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita. Illalla joukkoja liikkuu myös Vuosaaressa. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä joukot siirtyvät jalan Santahaminaan. Vuosaaressa ei käytetä harjoitusampumatarvikkeita.

Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Kouluttajilla on päällään keltaiset huomioliivit. Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin siviili- ja Puolustusvoimien ajoneuvoilla, myös panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla Paseilla.

´