Hyppää sisältöön

Reserviupseerikoulun johtaja vaihtuu

MaasotakouluPuolustusvoimat
Julkaisuajankohta 9.8.2022 16.00
Tiedote

Puolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin 1. syyskuuta 2022 lukien. Reserviupseerikoulun johtaja, eversti Vesa Helminen siirtyy Pääesikunnan koulutusosaston apulaisosastopäälliköksi ja Reserviupseerikoulun uudeksi johtajaksi nousee eversti Mikael Salo.

Eversti Helminen on palvellut Reserviupseerikoulun johtajana Maasotakoulussa vuodesta 2020. Aiemmin hän on palvellut muun muassa koulutuspäällikkönä henkilöstöosastolla Maavoimien esikunnassa, opiskelua Higher Command Studies Course, Baltic Defence College, Tarto, Viro, osastoesiupseerina Pääesikunnassa sekä osastopäällikkönä Porin prikaatissa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2002 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2020.

Eversti Salo palvelee tällä hetkellä kriisinhallintatehtävissä. Hän on aiemmin palvellut muun muassa Puolustusvoimain komentajan erityisavustajana, tutkimusjohtajana Maavoimien esikunnassa, apulaissotilasedustajana Suomen edustustossa Naton päämajassa sekä osastoesiupseerina Pääesikunnassa. Hän on väitellyt valtiotieteiden tohtoriksi (sosiaalipsykologia) Helsingin yliopistolla vuonna 2011 sekä filosofian tohtoriksi (kasvatustiede) Tampereen yliopistolla vuonna 2009. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2009 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2021.

´