Hyppää sisältöön

Alokasjakson ensimmäiset lomat ja koronatilanne Karjalan prikaatissa viikolla 2

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 14.1.2022 15.35
Tiedote

Karjalan prikaatin saapumiserän 1/22 koulutus on lähtenyt käyntiin ja suunnitelman mukaiset ensimmäiset lomajaksot alkavat tänään.

Alokasjakso etenee

Alokasjakson tavoitteena on kouluttaa nuorille alokkaille sotilaan perustaitoja, kuten aseen käsittelyä, ammunnan perusteita ja joukon taistelutoimintoja. Alokkaille tehdään jakson aikana terveystarkastukset ja testataan fyysistä kuntoa. Lumisen talven ansiosta alokkaat pääsevät myös hiihtämään. Jakso huipentuu saapumiserän sotilasvala- ja -sotilasvakuutustilaisuuksiin helmikuun alkupuolella. Prikaatiin ei valitettavasti koronatilanteen vuoksi voida kutsua läheisiä seuraamaan tilaisuuksia, vaan tilaisuudet striimataan verkkosivuillemme.

Koronatilanne Karjalan prikaatissa

Yhteiskunnassamme vallitseva heikko koronatilanne heijastuu myös Puolustusvoimiin. Karjalan prikaatissa on tällä hetkellä todettuja koronatartuntoja yhteensä 233. Positiivisen koronatestituloksen saaneita on 192 henkilöä varuskunnassa ja 41 kotona.

- Vaikka korona on haastanut meitä kaikkia palveluksen alkumatkalla, olen tyytyväinen siitä miten alokkaiden ensimmäiset palvelusviikot prikaatin eri yksiköissä ovat edenneet. Osaamista syntyy alokkaille joka päivä lisää ja niiden nuorten alokkaiden osalta, jotka eivät kaikkiin koulutustapahtumiin ole päässeet osallistumaan, voin sanoa, että olkaa huoletta, jokainen pääsee varmasti mukaan muiden rytmiin, sanoo Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Jukka Jokinen.

- Jatketaan edelleen yhdessä eteenpäin luottavaisin mielin ja hyvällä hengellä, siihen me kaikki voimme vaikuttaa. Yhdessä voima! kannustaa prikaatin komentaja.

Vakiintuneet järjestelyt prikaatin toiminnassa

Karjalan prikaati tekee kaikki järjestelyt nuorten asevelvollisten koulutuksen onnistumiseksi. Majoitus-, koulutus- ja lomajärjestelyt prikaatissa ovat jo vakiintuneet. Varusmiesjoukot on jaettu kolmeen osastoon (A, B, C), joiden palvelustoimintaa järjestetään sopeutetusti joukko-osaston koronatilannetta seuraten. Osastot eivät kohtaa toisiaan varuskunnassa, vaan majoittuvat, ruokailevat sekä kouluttautuvat omissa ryhmissään. Hygieniaan, siivoukseen ja esimerkiksi kasvomaskin käyttöohjeet ovat vakiintuneet; esimerkiksi kasvomaskia käytetään aina oman tuvan ulkopuolella ja toisinaan myös ulkona, mikäli turvavälit eivät toteudu.

Alokkaiden lomajaksot alkavat

Saapumiserän 1/22 lomajaksot aloitetaan tänään osastoittain. Alokkaita ohjeistetaan lomajaksollakin toimimaan koronaturvallisesti. Heidät on ohjeistettu toimimaan muun muassa prikaatista annettujen ohjeiden mukaisesti, mikäli hän sairastuu tai altistuu koronaan lomajaksolla. 

Lisätietoa

Karjalan prikaatin koulutusta ja toimintaa voi seurata nettisivuiltamme ja sosiaalisen median kanaviltamme @KarjalanPR Facebookissa ja Twitterissä.

Karjalan prikaatin blogia voi seurata Karjalan prikaatin blogi 

Karjalan prikaatin koronatilanteesta tiedotetaan maanantaisin ja perjantaisin toistaiseksi.

Puolustusvoimien koronatilannetta voi seurata Covid-19 ja Puolustusvoimat -sivustolta

´