Hyppää sisältöön

Etelä-Kymi 21 -paikallispuolustusharjoitus kouluttaa yhteistoimintaan

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 26.8.2021 16.47
Tiedote

Karjalan prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus Etelä-Kymi 21 järjestetään Haminan ja Kotkan alueella 4.-9.9.2021. Harjoituksen painopisteenä on harjoituttaa Puolustusvoimien paikallisjoukkojen tehtäviä sekä Kymenlaakson eri viranomaisten välistä yhteistoimintaa.

Puolustusvoimien henkilöstöä ja viranomaisia osallistuu yhteensä noin 2000 henkilöä, varusmiehiä 820, reserviläisiä noin 700 ja palkattua henkilökuntaa sekä viranomaisia lähes 500 henkilöä. Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Petri Olli.


Harjoitukseen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Rannikkoprikaatista, Karjalan lennostosta, Panssariprikaatista, Porin prikaatista, Kaartin jääkärirykmentistä ja Kaakkois-Suomen rajavartiostosta. Yhteisharjoittelua toteutetaan Suomenlahden merivartioston samanaikaisesti merialueella johtaman kertausharjoituksen joukkojen kanssa. 

Harjoituksessa toimitaan viranomaisten suosittamien Covid19 -varotoimien mukaisesti. 

Viranomaisyhteistyö
Viranomaisyhteistoimintaan liittyvissä tapahtumissa keskeisimpinä toimijoina ovat Kaakkois-Suomen rajavartiosto, Suomenlahden merivartiosto, Kymenlaakson pelastuslaitos, Kaakkois-Suomen ja Helsingin poliisilaitokset, Kymenlaakson elinkeino, - liikenne ja ympäristökeskus (K-S ELY) ja Tulli. 


Kymenlaakson pelastuslaitos johtaa Mussalon satamassa 8.9.2021 Etelä-Kymi 21 harjoituskokonaisuuteen liittyvän onnettomuusharjoituksen. Mussalon harjoitukseen osallistuu viranomaisten ja HaminaKotka Satama oy:n lisäksi useita satama-alueen toimijoita ja yrityksiä. 


Kotkan kaupungin henkilöstöä harjoittelee kaupungin ja viranomaisten välistä tilannetietoa ja yhteisen tilannekuvan muodostamista. Kymenlaakson tilannekuvan muodostamisessa keskeinen toimija on viranomaisten ja kuntien edustajien muodostama Kymen Turva, jonka sihteeristö ja viranomaisviestijöiden verkosto kokoontuvat harjoituksen aikana. 

Harjoitusjoukot näkyvästi liikkeellä
Viikonlopun ja viikon aikana Haminan ja Kotkan alueella liikkuu Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten kalustoa, myös raskaita ajoneuvoja kuten panssarivaunuja kaikkina vuorokauden aikoina. Liikenteessä pyydetään varovaisuutta raskasta kalustoa kohdatessa. Hälytysajoneuvoja liikkuu harjoituskohteille normaalia hälytysajoa enemmän.


Harjoitusjoukkoja liikkuu Kotkan ja Haminan alueella. Yhteistoimintaharjoituksia on erityisesti 4.-5.9. Kotkan kantakaupungin, Haminan keskustan, Kymin kentän ja Metsäkylän alueilla sekä 8.-9.9. aikana satamien läheisyydessä ja Mussalon Takakylän alueella. Raskain kalusto keskittyy Valkjärven ja Vallanjärven alueille. Joukot käyttävät harjoitusampumatarvikkeita, joista ei ole vaaraa alueen sivullisille, mutta harjoituskohteen lähistöllä tulee välttää liikkumista. 


Lentotoimintaa (NH90 -helikopteri ja MD-500 -helikopterit, MUAS-lennokit) on harjoituksen aikana kaikkina vuorokauden aikoina. Toiminta saattaa aiheuttaa lentomelua Haminan ja Kotkan alueilla. 

Seuraa harjoitusta verkkosivuilta Etelä-Kymi 21 -harjoitusta Paikallispuolustusharjoitukset - Maavoimat Maavoimat 

Sosiaalisessa mediassa 
Facebook Karjalan prikaati - Karelia Brigade - Etusivu | Facebook ja Maavoimat - Armén - The Finnish Army - Etusivu | Facebook
Twitter Karjalan prikaati (@KarjalanPR) / Twitter ja Maavoimat (@Maavoimat) / Twitter
Instagram  Instagram.com/maavoimat 

#kymi21
#karpr
#paikallispuolustus
#paikallispuolustajat
#paikallisturvallisuus
 

´