Hyppää sisältöön

Eversti Marko Kivelä Porin prikaatin apulaiskomentajaksi

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 16.12.2022 16.17
Tiedote
Eversti Riku Suikkanen ja eversti Marko Kivelä

Porin prikaatin apulaiskomentaja vaihtuu 1.1.2023. Apulaiskomentajan tehtävän vastaanottaa eversti Marko Kivelä ja nykyinen apulaiskomentaja eversti Riku Suikkanen siirtyy Pääesikuntaan henkilöstöosastolle. Apulaiskomentaja vastaa koko Porin prikaatin toiminta-alueella mm. paikallispuolustuksesta, viranomaisyhteistyöstä, yhteistyöstä vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen kanssa sekä maanpuolustustyöstä. 

-Apulaiskomentajan tehtävä on ollut alkuperäisenä säkyläläisenä erityisen merkityksellinen itselleni ja olen päässyt toimimaan jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteiskunnan kanssa Porin prikaatin alueella viidessä maakunnassa. Tahdon kiittää kaikkia niitä tahoja, joiden kanssa olen päässyt kuluneiden vuosien aikana tekemään yhteistyötä ja odotan uusia lämpimiä kohtaamisia samojen ihmisten kanssa, päättää eversti Suikkanen.

Tammikuun alussa apulaiskomentajana aloittava Eversti Kivelä siirtyy tehtävään Pääesikunnan suunnitteluosastolta. Kivelä on aiemmin työskennellyt mm. puolustusasiamiehenä, pataljoonan komentajana ja tasavallan presidentin adjutanttina. Eversti Kivelä kertoo ottavansa uuden tehtävän vastaan mahdollisuutena:

-Apulaiskomentajan tehtävä on itselleni uusi, mutta viranomaisten ja muiden hallinnonalojen rajapinnassa toimiminen on tuttua aikaisemmista tehtävistäni. Porin prikaati on maavoimallisesti merkittävä ja yksi pitkään kehitetyistä joukko-osastoista, jossa tulevaisuudessa myös kansainvälisyys tulee lisääntymään. Otan tämän tehtävän vastaan etuoikeutettuna.

´