Hyppää sisältöön

Haku Puolustusvoimien urheilukouluun (kesälajit) on käynnissä

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 29.1.2020 14.01
Tiedote
Varusmiehiä kasarmin käytävällä varustesäkkien kanssa.

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Haku lokakuussa 2020 aloittavaan kesälajien saapumiserään päättyy 28.2.2020.

Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut jo 6800 urheilijaa 59:stä eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Haku kesälajien osalta päättyy 28.2.2020 ja Urheilukouluun valitut kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksensa IV/20 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 12.10.2020.

Varusmiespalveluksen suorittaminen Urheilukoulussa

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Lisätietoja varusmiespalveluksen suorittamisesta Puolustusvoimien urheilukoulussa

Valmennus

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosassa lajeista osallistuu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan. Valmennusta voidaan järjestää myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Hakeutuminen

Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Lokakuun saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (mm. jalkapallo, vesilajit, moottoriurheilu, yleisurheilu, suunnistus, ampumaurheilu) on jätettävä hakemuksensa 28.2.2020 mennessä. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä 30.3.-1.4.2020.

Hakemus pyydetään tekemään ensisijaisesti sähköisen asioinnin kautta. Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa Puolustusvoimien aluetoimistoista tai lataamalla sen tästä.

´