Hyppää sisältöön

Heinäkuun saapumiserän sotilasvala ja -vakuutus Hyvinkäällä

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 9.8.2019 11.16
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentissä heinäkuun 8. päivä palveluksensa aloittaneiden alokkaiden sotilasvala ja -vakuutus järjestetään Hyvinkäällä perjantaina 16.8.2019. Kaartinjääkäreiksi nimitetään tilaisuudessa noin 610 alokasta.

Sotilasvalan ja -vakuutuksen vastaanottaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen. Vakuutuksen ja valan esilukijana toimii Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila. Paraatijoukkoja komentaa everstiluutnantti Mika Kavén.

Päivän ohjelma

  • Sotilasvakuutus kello 11.30, Pihkalan pesäpallostadion.
  • Sotilasvala kello 12.00, Pihkalan pesäpallostadion.
  • Ohimarssi noin kello 12.30, Hämeenkatu.

Tietoa tilaisuutta seuraamaan saapuville

Sotilasvakuutus alkaa kello 11.30 ja sotilasvala kello 12.00. Joukot ryhmittyvät tilaisuuteen noin 15–20 minuuttia ennen sen alkamista. Paraatikatselmuksen ja sotilasvalan jälkeen joukot valmistautuvat ohimarssiin siirtymällä valakentältä ohimarssin lähtökynnykselle Hämeenkadun ja Sähkökadun risteykseen. Ohimarssin vastaanottokoroke sijaitsee Hämeenkadulla, Hyvinkään kirkon tasalla.

Tapahtumakartan voit ladata tai tulostaa itsellesi tästä.

Liikennejärjestelyt ja pysäköinti
Tapahtuma vaikuttaa alueen liikennejärjestelyihin ja saattaa ruuhkauttaa liikennettä Pihkalan pesäpallostadionin ja keskustan läheisyydessä. Ohimarssin aikana liikennettä joudutaan rajoittamaan Erkylänkadulla, Hämeenkadulla ja Kauppalankadulla.
Saapumiseen, pysäköintiin ja tapahtumapaikalle siirtymiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Tapahtuma päättyy keskustan alueelle, joka kannattaa ottaa huomioon pysäköinnissä. Sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä tapahtuman aikana.

Kalustoesittely ja sotilaskodin myyntipisteet
Kalustoesittelyssä on nähtävillä kaupunkijääkäreiden kalustoa ja ajoneuvoja. Kalustoesittely sijaitsee Hämeenkadun ja Kauppalankadun risteysalueella ja on avoinna yleisölle kello 10-14.Pihkalan pesäpallostadionille sekä Hämeenkadun ja Kauppalankadun risteysalueelle perustettavista sotilaskodin myyntipisteistä on mahdollista ostaa virvokkeita. Kalustoesittelyn ja sotilaskodin myyntipisteiden sijainnit ovat merkitty karttaan.

Valokuvaus
Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa valokuvata, mutta joukkojen väliin ja paraatikentän keskelle meneminen on kiellettyä.

Muuta
Ohimarssin jälkeen varusmiehille pidetään lomatarkastus. Tarkastuksen jälkeen he pääsevät valalomalle.

Alokas voi itse päättää osallistuuko hän sotilasvalaan vai -vakuutukseen. Varmistathan siis omalta alokkaaltasi kumpaan tilaisuuteen hän on osallistumassa.

Seuraa Kaartin jääkärirykmentin virallisia sosiaalisen median kanavia!
Facebook.com/KaartinJR
Twitter @KaartinJR
#kaartjr

´