Hyppää sisältöön

Helsingin ilmatorjuntarykmentti harjoittelee pääkaupunkiseudulla 27.-30.10.2020

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 23.10.2020 15.01
Tiedote
Ilmatorjuntaohjusjärjestelmä ITO12

Panssariprikaatiin kuuluva Helsingin ilmatorjuntarykmentti saapuu harjoittelemaan pääkaupunkiseudulle 27.-30.10. Harjoituskohteet ovat Helsingin Malminkartano ja Vuosaari, Espoon Vermo sekä Vantaan Hakkila ja Kulomäki.

Kyseessä on heinäkuussa 2020 aloittaneiden Panssariprikaatin varusmiesten erikoiskoulutusjakson ilmatorjuntaharjoitus. Kalustona on ilmatorjuntaohjusjärjestelmä (ITO12 NASAMS 2 FIN). Harjoituksen tavoitteena on ilmatorjuntajoukkojen toiminta suurkohteen alueella ja toiminnan harjoittelu taktisessa kehyksessä. Harjoituksen jälkeen varusmiehet osaavat joukkonsa taistelutekniikan sekä tulenkäytön ja osaavat toimia yhteistoiminnassa muiden joukkojen kanssa. He oppivat myös tuntemaan pääkaupunkiseudun toimintaympäristön erityispiirteineen.  

Harjoituksessa on yhteistoimintaa Länsi-Uudellamaalla toimivan Raaseporin maakuntakomppanian kanssa. Maakuntakomppanian harjoitusta johtaa Kaartin jääkärirykmentti.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä n. 230 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta.

Harjoitusjoukot liikkuvat henkilöautoilla, pakettiautoilla ja maastokuorma-autoilla. Maastopukuihin ja taisteluvarustukseen pukeutuneen harjoitusjoukon varustukseen kuuluu rynnäkkökivääri, pistooli tai ilmatorjuntakonekivääri.

Varusmiesten koulutussuunnitelmien mukaiset harjoitukset pyritään toteuttamaan vallitsevaan tilanteeseen sopeuttaen siten, että koulutusvaatimukset täyttyvät. Kertausharjoitusten järjestämisessä käytetään alueellista ja tapauskohtaista harkintaa, jossa punnitaan mahdollisuudet harjoituksen turvalliseksi läpiviemiseksi. Tarvittaessa varaudumme mukauttamaan harjoitusten toteuttamistapaa vastaamaan vallitsevaa tilannetta.

´