Hyppää sisältöön

Ilmapuolustusharjoituksen merkitys Merivoimien suorituskyvyn kehittymiselle

Maavoimat
Julkaisuajankohta 15.5.2020 11.18
Uutinen

Merivoimat osallistuu laivastotaisteluosastolla ja tukiorganisaatiolla valtakunnalliseen ilmapuolustusharjoitukseen yhdessä muiden puolustushaarojen kanssa Puolustusvoimien yhteisen ilmapuolustuskyvyn kehittämiseksi.

Ilmapuolustusharjoituksen monipuoliset maalitilanteet ja haastavat osaharjoitukset mahdollistavat ainutlaatuisella tavalla tehokkaan suorituskyvyn kehittämisen taisteluosastokokoonpanossa.

- Ilmapuolustusharjoitus antaa mahdollisuuden harjoitella ja analysoida laivastoyksiköiden toimintaa nousujohteisesti ja kehittää ilmatorjunnan taistelutekniikkaa poikkeusolojen tehtävissä. Harjoitus on vakiinnuttanut paikkansa merivoimien harjoituskalenterissa ja merkitsee osallistuvalle henkilöstölle ja aluksille kevään tiukan harjoitusvaiheen huipentumaa, kertoo Laivastotaisteluosaston esikuntapäällikkö, komentajakapteeni Klaus Ericsson.

Vallitseva koronaepidemia on huomioitu harjoituksen suunnittelussa ja läpiviennissä kaikilla tasoilla. Merivoimat on valmiuspuolustushaarana mukauttanut toimintansa onnistuneesti vastaamaan toimintaympäristön asettamia vaatimuksia. Henkilöstön terveys ja palvelusturvallisuuden ylläpito ovat etusijalla kaikessa toiminnassa.
- Laivastojoukot kykenevät osallistumaan täysipainoisesti suunniteltuun harjoitustoimintaan ja saavuttamaan ilmapuolustusharjoitukselle asetetut tavoitteet vallitsevissa olosuhteissa. Laivastotaisteluosasto palaa aikanaan kotitukikohtaansa suorituskykyisempänä ja toimintakykynsä ylläpitäneenä, toteaa komentajakapteeni Ericsson.

Ampuma- ja harjoitusalue Harjoitukset ja ammunnat
´