Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Intti tutuksi Sodankylässä ja Rovaniemellä

Jääkäriprikaati 29.4.2016 13.05
Tiedote

Maavoimat on käynnistänyt tänä keväänä yhdessä Meri- ja Ilmavoimien kanssa valtakunnallisen Intti tutuksi -hankkeen, joka toteutetaan vuosina 2016-2020. Hankkeen tavoitteena on tarjota aiempaa useammalle 9. luokkalaiselle tilaisuus tutustua varusmiespalvelukseen ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen jo ennalta.

Lapin maakunnan alueella hanketta on laajennettu koskemaan myös lukioita.

Hankkeen tavoitteena on antaa nuorille kattavasti tietoa varusmiespalveluksesta jo ennen kutsuntoja, jotta heillä olisi paremmin tietoa varusmiespalveluksen suorittamisesta käytännössä, millaisia koulutusvaihtoehtoja puolustusvoimat tarjoaa sekä miten varusmiespalveluksesta voi olla hyötyä heidän tulevissa opinnoissaan tai ammatissaan.

Kouluilla on mahdollisuus vierailla varuskunnissa tutustumassa varusmiespalvelukseen sekä joukko-osaston toimintaan ja kalustoon käytännössä. Lisäksi on mahdollista saada varusmiehiä ja nuoria henkilökuntaan kuuluvia sotilaita paikanpäälle kouluille kertomaan ja keskustelemaan varusmiespalveluksesta, siihen valmistautumisesta ja hyödyntämisestä tulevissa opinnoissa tai ammatissa sekä vastaamaan muihin oppilaita askarruttaviin kysymyksiin.

Ensimmäinen oppilaitosten joukko-osastovierailu Jääkäriprikaatiin järjestetään maanantaina 9.5.2016 Sodankylän ja Rovaniemen varuskunnissa.

Sodankylässä 9.5. järjestettävään joukko-osastovierailuun on ilmoittautunut noin 150 henkilöä ja Rovaniemellä järjestettävään noin 100 henkilöä.

Sodankylässä ja Rovaniemellä vierailun ohjelmassa on aloitusoppitunti, lounas ja toiminnallinen vaihe.
Toiminnallisen vaiheen ohjelma:
1. Tela-ajoneuvoajelu + kalustoesittely
2. Kenttä- ja kasarmimajoituksen esittely
3. EKO -ase ammunta + kalustoesittely
4. Lapin lennoston esittely Rovaniemellä

Muut tapahtumat Sodankylä