Hyppää sisältöön

Jääkäriprikaati pitää huolta omistaan

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 14.1.2022 15.38
Uutinen
Valmiusyksikön varusmiehet suorittivat kelkkakurssin upeissa pohjoisen maisemissa. #PohjoinenPitää

Koronaan sairastuneiden tai altistuneiden varusmiesten jaksamista tuetaan Jääkäriprikaatissa. Koulutus jatkuu tilanteen mukaan sopeutetusti myös varusmiehille, jotka ovat altistumisen vuoksi karanteeninomaisissa oloissa. 

Pyrimme järjestämään resurssiemme puitteissa kaikille varusmiehille mahdollisimman hyvät ja terveysturvalliset palvelusolosuhteet. Varusmiesten koulutuksessa käytämme tehostetusti verkossa olevaa materiaalia. Myös altistuneet karanteeninomaisissa oloissa olevat alokkaat osallistuvat esimerkiksi sulkeis- ja hiihto- ja ampumakoulutukseen omissa osastoissaan.

Huoltokomppanian alokkaat sulkeiskoulutuksessa.

–  Korona ei olisi voinut iskeä Jääkäriprikaatiinkaan tämän huonommalla hetkellä. Omikron muunnos on erittäin herkkä tarttumaan ja osa koronapositiivista on oireettomia, joka tekee työstä entistä haastavampaa. Onneksi oireet ovat lieviä, jos niitä on laisinkaan. Olemme tunnistaneet muutamia haasteita ja olemme kyenneet niihin vastaamaan. Läheiset ja ystävät, voitte olla huoletta, me kyllä pärjäämme. Koronankin keskellä pidämme kiinni valmiudesta ja seuraamme tilannetta maailmalla. Se on meidän päätehtävämme mottomme "Pohjoinen Pitää" mentaliteetilla, toteaa Jääkäriprikaatin komentaja, eversti Sami-Antti Takamaa.

Tukikomppanian alokkaat ensimmäistä kertaa hiihtokoulutuksessa.

Perusyksiköiden eristystiloihin olemme toimittaneet muun muassa lautapelejä ja pelikortteja. Olemme järjestäneet rauhallisen tilan puhelimessa puhumista varten ja antaneet ohjeistuksen ulkoilujärjestelyistä ja varmistaneet, että pyykinvaihto toimii. Olemme myös antaneet ohjeet Sotilaskodin tuotteiden tilaamiseen. Kaikki toimenpiteet on tehty eri sektoreiden ja toimijoiden kanssa yhteistyössä. Kaikki ovat valmiita tukemaan varusmiesten hyvinvointia.


Poikkeukselliset ajat synnyttivät myös uusia toimintatapoja. Sotilaskoti on sopeuttanut toimintaansa ja kehittänyt palveluaan helpottamaan varusmiesten jaksamista.

–  Varusmiehet voivat tilata tuotteita sähköpostilla ja tilatut tuotteet ja lasku toimitetaan pussissa varusmiehille, kertoo sotilaskodinhoitaja Marita Lintula.

Jääkäriprikaatin tukihenkilöiden tehtävänä on pitää huolta varusmiesten henkisestä ja fyysisestä jaksamisesta. Sotilaspastori on yksi näistä henkilöistä. Papin kanssa voi keskustella mieltä painavista asioista luottamuksella. Myös Jääkäriprikaatin sosiaalikuraattorit, työ- ja palvelusturvallisuuspäällikkö, lääkäri ja päivystävä lääkäri ovat varusmiesten tukena ja heidät varusmiehet tavoittavat nyt korona-aikana puhelimella. 

– Tässä tilanteessa koulutuksen suunnittelu on hyvin haastavaa ja myös henkilöstön jaksaminen on varmasti välillä koetuksella. Muistutan myös henkilökuntaa, että minä, sosiaalikuraattori ja muut tukihenkilöt olemme myös henkilökuntaa varten – saa olla yhteydessä. Yhdessä tästä selviämme, toteaa sotilaspastori Juhana Nissinen.

Rovaniemi Sodankylä
´